четвер, 22 лютого 2018 р.

Ти, коли дорослим станеш, теж кохану привітаєш!



14 лютого ми святкуємо найромантичніше свято року – День Святого Валентина. Легенда говорить, що давним-давно в Римі правив рішучий і суворий імператор Клавдій, який понад усе любив воювати і хотів, щоб його воїни служили довго. Тому видав указ, який забороняв одружуватись. 
І тоді на допомогу закоханим прийшов молодий лікар  і священник Валентин. Він таємно вінчав пари. Коли про це дізнався імператор, Валентина кинули до в’язниці. Саме там священник закохався в доньку тюремного наглядача. Писав їй  листи, та вона не могла прочитати сама, бо була сліпа.
            Валентин знав про це, і, будучи хорошим лікарем, усіма можливими засобами прагнув вилікувати кохану дівчину. Та все було марно.
Валентина вже ось-ось повинні  були стратити. І в свій останній день він написав прощального листа коханій, вклавши туди жовтий шафран на прощання.
            Дівчина розгорнула записку, взяла пальчиками шафран - і  раптом побачила його прекрасні кольори. Сталося диво – зір дівчини відновився…
            А Валентина стратили 14 лютого 270 року. Він так і не дізнався про чарівне зцілення своєї коханої. Закохані ж  всього світу обрали його своїм покровителям. У цей день вони дарують своїм обранцям подарунки, квіти, листівки, картинки-валентинки.
А ще  - найголосніше освідчуються в коханні (Індія), дарують різні ласощі (Італія), зізнаються в коханні своїм домашнім улюбленцям (Англія), проводить свято ліхтариків (Китай)
 Та все це можна робити не лише 14 лютого. Третьокласники ЗОШ І-ІІІ ст. №1 імені Панаса Мирного (класовод Тетяна Войтенко) завітали до районної бібліотеки для дітей дещо із запізненням. Але це не вплинуло на їх чудовий настрій. 


На свято були запрошені і батьки. І оскільки почуття любові починається саме з любові до мам і тат, вони отримали зізнання в коханні першими. Учасники свята Ліза Ставицька і Саша Савчук  подарували їм вірш «На день святого Валентина».
А потім були веселі конкурси. 
Головним же дійством стало визначення Валентина і Валентини року.
 Ними стали Вікторія Лучкова та Денис Канєвський,
 які найшвидше знайшли половинки паперового сердечка. 
 
Свято,сповнене любові і тепла,  закінчилося
приємними компліментами, які діти отримали один від одного.  
 
Зоя Єщенко, провідний бібліотекар Миргородської районної бібліотеки для дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.