пʼятницю, 16 лютого 2018 р.

Світ гумору Віктора Безорудька




Легко і весело 15 лютого 2018 року у Хомутецькій сільській бібліотеці пройшла виїзна літературна година «І душевний, і талановитий».  Захід проведено працівниками Миргородської центральної районної бібліотеки спільно з Хомутецькою сільською бібліотекою, сільським будинком культури та Хомутецькою ЗОШ  до 105-річчя від дня народження українського сатирика і гумориста В. Г. Безорудька.


Ведучі, провідні бібліотекарі миргородської центральної районної бібліотеки , Людмила Ігольніцина та Світлана Ісаєва  ознайомили аудиторію з життєвим і творчим шляхом письменника та запропонували оглянути матеріали книжкової викладки «Віктор Безорудько – майстер сміху», що містить інформацію про літературну кар’єру автора.


Учениця Хомутецької ЗОШ  Химорода Вікторія, декламуючи поезію Миколи Карпенка «Вишневий сміх», переконала зібрання в тому, що український народ, незважаючи не на які історичні лихоліття, завжди сміявся в обличчя свого ворогу.  

Гумористичного забарвлення літературна година набула завдяки виразному, емоційному читанню уривків з творів Віктора Безорудька: повісті «Три мушкетери з Сухих Млинців» - Кумейська Богдана, сатирично-фантастичного роману «Нейтрино залишається в серці» - Вахіна Поліна.




 Розсмішив відвідувачів і фрагмент із кінокомедії «Перший парубок», сценарій до якої був написаний Віктором Григоровичем разом з письменником Петром Лубенським.


Гарного настрою присутнім додало й майстерне виконання українських пісень солістами Хомутецького СБК Олексія Терещнка, Ірини Гусятинської та Вікторії Кобильченко.



До молоді звернулася вчителька української мови та літератури Хомутецької ЗОШ Живолуп Н.М., яка наголосила на тому, що Хомутецька земля багата на таланти, на необхідності знати й вивчати творчість видатних земляків.


Запрошую всіх до бібліотек Миргородщини. Читайте, гортайте сторінки історії рідного краю. А головне пам’ятайте, що сміх корисніший для здоров’я, ніж сльози. Тож ніколи не втрачайте доброго гумору!

           Людмила Ігольніцина, провідний бібліотекар
 відділу обслуговування Миргородської ЦРБ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.