четвер, 22 лютого 2018 р.

У РОМОДАНІ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ




«Борітеся – поборете,
  Вам Бог помагає,
 За Вас правда, за Вас слава
 І воля святая»
                   Т.Г. Шевченко

          20 лютого в Ромоданівській селищній бібліотеці, спільно з будинком культури було проведено годину вшанування «Ми сотнею пішли у небо» для учнів  8 класу Ромоданівської загальноосвітньої школи І - ІІІ ступенів .
         Минуло 4 роки  Революції Гідності, яка докорінно змінила не лише нашу Україну, а й кожного із нас.  Революція Гідності – це небувалий сплеск патріотизму в українському суспільстві. Всі ми , в скорботі й з великою вдячністю згадуємо Героїв Небесної Сотні, котрі відтепер постійно споглядатимуть за нашими із вами вчинками.
Героєм Небесної Сотні став і наш земляк Василь Третецький, який був організатором  Євромайдану  у Миргороді, до Небесної Сотні він приєднався 23 березня 2014 року.
Ведучими заходу були  учні 8 класу, Софія Маніліч та Вадим Мірошниченко.  На заході звучали патріотичні вірші у виконанні Ані Іващенко, Ані Сінько, Альони  Задорожної.  В ході години вшанування звучали пісні: «Пливе кача по Тисині», «Мамо, не плач», «Небесна Сотня». Зворушливо звучала пісня «Не спи моя рідне земле», у виконанні викладача Ромоданівської дитячої музичної школи Олексія Остапенка.
 Присутні на заході познайомились з літературою, що була представлена на відкритому перегляді «Герої не вмирають. Просто йдуть…»



         Гідність, відданість та патріотизм засяяли новими гранями, стали своєрідним поштовхом для переосмислення глибокої сутності людського буття.


Після завершення заходу,  присутні поклали квіти до пам'ятного знаку Героям Небесної Сотні та вшанували  пам’ять про них хвилиною мовчання.



Ольга Шматко, завідувачка Ромоданівською селищною бібліотекою.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.