вівторок, 20 лютого 2018 р.

Герої не вмирають просто йдуть.



                      
               Майдан…з героями іде прощання...
               Тисячі людей зібралися в цю мить.
               Для когось на землі вона передостання,
               А хтось в землі серій вже мирно спить.
              Всі ми добре знаємо, що в минулому на долю нашої країни випало багато випробувань. Україна не раз піднімалася з колін. Здавалося все скінчилося, давно минуло і більш ніхто не пройде шляхом тих кривавих дій. Та не так здавалося, як вже сталося.  Справжні бої розгорнулися в центрі Києва 18-20 лютого на вулицях Інститутській, Грушевського, на європейській площі, Майдані, у Маріїнському парку! Навколо вибухи все було в чорному диму. Тисячі поранених і більш ніж 100 людей вбито. «Небесна Сотня» своїм життям викупила свободу для мільйонів українців.
В день  Героїв Небесної Сотні Біликівська сільська бібліотека- філіал, спільно з працівниками Будинку культури, провели для жителів  свого села годину пам’яті «Ми сотнею пішли на небо». Для відвідувачів заходу була представлена мультимедійна презентація відеоролику «Євромайдан. Революція Гідності», бібліотекар ознайомила присутніх з книжковою виставкою – інсталяцією «А сотня відлетіла в небеса».


 На якій висвітлюється   розповідь про  Героїв і перебіг Революції Гідності, намагалися донести у душу кожного українця нестримний потяг до свободи та волі. Також  розповіла про трагічні наслідки  тих кривавих днів. Директор Будинку культури запропонувала відвідувачам прочитати книгу Марії Матіос «Приватний щоденник», в якій описуються історії життя, та трагічні події на Майдані. 
Пам’ять Героїв Небесної Сотні та всіх, хто поклав життя за долю і волю присутні вшанували хвилиною мовчання . 


За незалежність і свободу нашої з вами єдиної України! Хай палають свічки пам’яті загиблих Героїв «Небесної сотні» у наших серцях. Вічна пам’ять героям! Слава Україні!
       Наталія Ганженко,  бібліотекар Біликівської сільської бібліотеки-філіалу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.