середу, 6 листопада 2013 р.

ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ " КРУГЛОГО СТОЛУ"


Реалізуючи і популяризуючи соціальні ініціативи, завдання та доручення Президента України 06 листопада 2013 року в читальній залі Миргородської центральної районної бібліотеки проведено засідання «круглого столу» на тему «Про зміцнення міжнаціональної злагоди та порозуміння, задоволення культурних та освітніх потреб національних меншин».
У засіданні взяли участь заступник голови райдержадміністрації С.М. Данилевський, начальник відділу культури і архіву райдержадміністрації Н.В. Халдай, начальник відділу освіти райдержадміністрації А.Ю.Кошляк, директор централізованої бібліотечної системи Н.О. Бер’якіна, працівники галузі культури та освіти району.
Присутні обговорили ряд питань та проблем, зокрема заступник голови райдержадміністрації С.М.Данилевський наголосив на тому, що основним напрямком національної політики нашої держави, окрім відродження українського етносу, забезпечення етнокультурної самобутності української нації, є розвиток культур корінних народів та національних меншин, які живуть в Україні. На це націлює стаття 11 Конституції України та Закон України «Про національні меншини в Україні». Також відмітив, що національне виховання в Україні, де національні меншини нині становлять 22% всього населення, має обов’язково спиратися на ідеї толерантності й полікультурності, якщо ми хочемо досягти успіху у розбудові громадянського суспільства.
Начальник відділу культури і архіву Н.В.Халдай висвітлила тему: «Рівноправний розвиток культурно-національних меншин Миргородського району, сприяння захисту їх конституційних прав». Цікавим був виступ директора Миргородської ЦБС Н.О.Берякіної про забезпечення представникам різних релігійних конфесій рівних можливостей в отриманні всебічної інформації.
Присутні розглянули питання виховання юнацтва та молоді в дусі толерантності, яке всебічно висвітлив начальник відділу освіти А.Ю.Кошляк: «Ми повинні готувати молоду людину, органічно адаптовану до життя у світі багатоманітних зв’язків – від контактів із найближчим оточенням до глобальних відносин».
Також присутні взяли активну участь в обговорені, наголосивши на тому, що саме школа та бібліотека формує майбутні покоління, а від цього залежить розвиток і розквіт нашої держави. Присутні на заході ознайомились з книжковою виставкою «Толерантність – шлях до згоди», перший розділ виставки «Простір толерантності» дає інформацію про історію формування ідей толерантності, відомості про корисні Web-сайти, Web-полички із зображенням книжкових новинок з проблем толерантності, яких немає у фонді бібліотеки, але інформацію про які розміщено в Інтернеті. А розділ виставки «Расизм – погляд на проблему» подає інформацію про міжнародні проекти спрямовані проти насильства та нетерпимості. Закінчуючи зустріч заступник голови райдержадміністрації С.М. Данилевський наголосив, що національна ідея в Україні відіграє роль об’єднуючого, консолідуючого фактора у суспільному розвитку, спрямованого на вироблення життєвої позиції людини, ставлення її як особистості, як громадянина своєї держави, незалежно від етнічної приналежності
 Ніна Бер'якіна, директор централізованої бібліотечної системи

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.