четвер, 21 листопада 2013 р.

СВЯТО ХЛІБОРОБСЬКОЇ ПРАЦІ





Листопад традиційно дарує свято тим, хто господарює на полях і фермах, приносить у кожну оселю хліб і до хліба. Це свято всіх , хто трудиться на землі-День працівника сільського господарства. Свята цього селяни чекають чи не найбільше. Бо є таки привід причепуритися - зітерти піт з чола, змінити робочу сорочку на новеньку-святкову, «одягнути» разом з жакетом чи сукнею…посмішку. Радіти є чому - трударі відзначають своє професійне свято.
   Багатолюдно було минулої суботи у Слобідському будинку культури. Поспішали сюди трактористи й доярки, водії і працівники контори господарства, свинарки та працівники току, ветерани сільськогосподарського виробництва, і всі жителі нашого села. Адже в цей день учасники художньої самодіяльності будинку культури підготувала для них гарний святковий концерт.
    Відкриваючи концертну програму ведучі Валентина Назаренко та Наталія Пилипенко привітали трудівників зі святом, та подякували їх за ту нелегку працю, яку вони звалили на свої плечі. Не кожна людина здатна працювати на землі, адже це праця специфічна і вимагає особливого до неї відношення.
                    «Такий вже древній звичай хліборобський
                      Як гості завітають у наш край
                      На рушнику барвистому підносим
                      Їм запашний вкраїнський коровай»
   Ось він,  освячений працею рук слобідських хліборобів, коровай. Дочекався найбільшої честі – вручення почесним гостям свята. Приймала його директор
ТОВ «Хорол-Дон» Галина Степанівна Рибальченко. Вітаючи  зі святом селян директор не приховувала гордості за тих трудівників полів, які не завжди  у сприятливих погодних умовах виростили цьогорічний урожай. Галина Степанівна перегорнула сторінку цьогорічних сільськогосподарських буднів. Вона відмітила роботу водіїв, трактористів, комбайнерів. Подякувала працівникам ферм, току, їдальні. До подяк додалися й грошові винагороди. Кожен працівник ТОВ «Хорол-Дон», хто не шкодуючи сили, не знаючи спочинку з ранку до пізнього вечора віддавав себе сільськогосподарській праці, отримав з рук директора премію.
    Потім черга вітати прийшла і до учасників художньої самодіяльності. Чудову концертну програму вони підготували під керівництвом директора Будинку культури Володимира Квітки.
     Жіночий ансамбль, яким керує Іван Чередниченко вітав трудівників піснями: «Спасибі Вам люди», «Ласкаво просимо», «Жайворова пісня», «Ой сапала буряки». Не залишилось у залі жодного байдужого коли виступали дві чарівні і життєрадісні невістки Олена та Наталія Марченко. А виконували вони запальні жартівливі пісні: «А у селі», «Варенички», «Ой засватав», «Червона калина»  та «Чом я не щаслива». Чудову поезію Ліни Костенко «Красуня з Катеринівки» читала бібліотекар сільської бібліотеки Наталія Дорогопулько. З цікавістю глядачі сприймали виступи солістів Наталії Пилипенко «Де ж ти був?», Любові Крутченко «Кущ осінньої калини», Євдокії Кладько «Я просто королева», Валентини Назаренко «Гілочка яблуні». Цікавий гумор прозвучав у виконанні Володимира Кичигіна.
   На закінчення свята всіх присутніх у залі пригощали духмяним, запашним короваєм.
                          «Щоб щастя панувало в вашім домі,
                            Щоб завжди руки мали ремесло,
                            Щоб працювали в нашій Україні,
                            Щоб легко і щасливо Вам було».
   Ось так відзначили своє професійне свято Слобідські хлібороби: А завтра знову в поле – готувати землю під майбутній урожай. Такі вони нелегкі селянські будні…
      Учасники художньої самодіяльності вдячні за допомогу в організації концерту дирекції ТОВ «Хорол-Дон» і особливо Г.С.Рибальченко.

 Наталія Дорогопулько,  бібліотекар Слобідської сільської бібліотеки

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.