понеділок, 18 листопада 2013 р.

Уклін земний працівникам землі


                                  До Дня працівників сільського господарства




Я хліборобському вклоняюсь роду,
Тим, що успадкували від батьків      
Любов священну й справжню насолоду
До праці і до хлібних колосків.
В усьому світі українців по праву вважають працьовитим народом, якому під силу будь – які звершення. Народом, який свій добробут створював власною працею.
Усі ми – діти хліборобів. Якщо не батьки наші, то діди або прадіди були хліборобами. Бо все починається з землі, з святої землі, яка приносить хліборобам стільки тривог, радості, щастя. Ми ніколи не повинні забувати слова великого українського письменника Олександра Довженка, який говорив: «Любіть землю! Любіть працю на землі, бо без цього не буде щастя вам і вашим дітям ні на якій планеті». Ці слова, мабуть, були девізом кожної дитини, яка взяла участь у виставці дитячого малюнка до Дня сільського господарства «Хвала рукам, що пахнуть хлібом». Виставку органовано бібліотеками району в рамках проекту «Бібліотеки Миргородщини презентують», що був започаткований на виконання соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України».
Хвала хлібу, хвала майстрам - хліборобам, хвала життю й самій природі, такій безмірній у своїх щедротах – ось основні сюжети дитячих малюнків. Цього разу їх чимало - 93. Завдяки наполегливості бібліотекарів Комишнянської, Зубівської, Великосорочинської, Дібрівської, Бакумівської, Остапівської, Верхньобудаківської, Гаркушинської, Кибинської, Хомутецької, Єрківської, Шахворостівської, Зуївцівської, Полив’янської  бібліотек, що в своїх юних читачах відкривають таланти до малювання, та співпраці з районним відділом освіти, працівники якого організували збір тематичних малюнків у Дібрівській, Кибинській, Савинцівській, Великообухівській, Черкащанській, Остапівській, Трудолюбівській школах, вдалося організувати цікаву виставку у вестибюлі центральної районної бібліотеки.  Запрошуємо кожного небайдужого відвідати її з 9 до 18 години щоденно, крім понеділка.

Золоті пшеничні поля та рум’яні паляниці на малюнках Корпана Олега, Герасименка Романа, Пухи Таміли, Кузьменко Тетяни, Дяченко Марини, Петрик Катерини, Олексієнко Антоніни, Джеха Лідії та Джеха Аладдіна, Ребрика Олександра, Остапович Наталії, Черкащенко Олександри, Українського Дмитра, Хандій Анастасії, Манько Максима, Рожко Анни, Миколаєнко Кароліни, Пащевської Анастасії розкажуть вам  про безсонні ночі хліборобів, про нелегку боротьбу за врожай, про будні трактористів і комбайнерів.

Людей, які працюють у сільському господарстві, інакше як Трудівничими з великої літери  назвати не можна. І при цьому не важливо, на якій ділянці вони працюють: агрономами чи трактористами, доярками чи свинарками… Всі вони працюють у будь – який час доби, у будь – яку пору року. Малюнки Сухині Катерини, Красюк Олександри, Тулинських  Владислава  та Максима, Рябокін Катерини та Дар’ї, Виноградової Вікторії, Зубченко Анжели,  Пикало Вероніки, Ярмоленка Дениса, Чудан Дарини, Вітенко Руслани, Бублик Лариси, Цигипало Ірини та Олени, Мостіпан Валентини, Губенка Олега, Мірніченко Юлії, Пляшник Анжели, Кіпрач Максима, Шпака Артема, Олексієнка Івана, Костюка Віктора, Добринського Олега, Йощенко Сніжани, Яценко Анжели, Павлика Богдана, Ткаченко Богдана,  Леонтьєвої Жанни, Молдовської Анастасії, Тимошенко Олександра, Бужина Миколи, Кравченка Олександра, Маткіної Ірини, Борисенко Аліни, Терещенко Катерини гідно презентують професії сільського господарства.

Смага Владислав, Добряк Ірина, Оленич Валерія, Березовець Олег, Кайдас Анатолій, Рудченко Олексій, Кумейська Богдана, П’ятько Юлія, Коваль Яна, Корехов Артем, Супрун Вікторія, Косенко Юлія, Плохань Таміла, Савченко Олександра, Науменко Валентина у своїх малюнках відтворили щедроти золотої осені, що крокує рідним краєм та радує багатим урожаєм овочів і фруктів, до якого доклали свої мозолисті руки працівники сільського господарства.
А Петрунь Анна, Чудан Анастасія, Ярмоленко Андрій, Губенко Віталій, Катькало Катерина, Овдієнко Володимир творчо попрацювали над яскравими художніми композиціями. 

Всі ці яскраві малюнки – подяка  дітей працівникам сільського господарства. Всім тим, хто любить землю, вирощує хліб, садить сади, прикрашає землю квітами, працює в тваринництві. Спеціалісти сільського господарства Миргородщини мали можливість  познайомитися з виставкою дитячих малюнків «Хвала рукам, що пахнуть хлібом» у вестибюлі районного будинку культури на урочистостях з нагоди  їх професійного свята.

Валентина Зінченко, заступник директора         
Миргородської централізованої бібліотечної системи

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.