понеділок, 27 лютого 2023 р.

Роковини страшної війни 

Минулий рік був сповнений важливих дат. Багато з них нагадують про трагедії, деякі – про переломні події.

Ми вчилися жити під звуки сирен, піклуватися про себе і близьких, шукати безпечні місця за кордоном або у власних помешканнях. Одні дати затьмарювали інші і, ймовірно, кожен українець може назвати моменти, які за цей час запам’яталися найбільше.

Рік війни у житті бібліотек Миргородської громади був таким же насиченим тривожним, з болем, відчаєм, втратами та сподіваннями, як і для всієї України. Сьогодні згадуючи його ми віддаємо шану загиблим захисникам та щиро молимося за перемогу.

Петрівцівською бібліотекою до річниці повномасштабного вторгнення росії на територію нашої країни було створено поетичний відеоспомин: «Рік, який поділив нас на «До» І «Після»», з’єднавши у відеоряді 
жахливі кадри зруйнованих будинків, розбитих вулиць, скалічених доль та щемливі віршовані слова туги та надії.

Відеозвіт пам’яті: «365 днів стійкості» , приурочений до страшних роковин, зробила у Біликівській сільській бібліотеці Ганженко Наталія. Надихаючись подвигами незламних, долаючи всі перепони, з вірою у людей і перемогу. 

Виставка - фотофакт: "У долю кожного ввірвалася війна" була презентована

Єрківською Сільською бібліотекою, та включала в себе чорно-білі фото людей з різного віку та різних життєвих обставин, чиї долі було зламано війною.

Відеокрик від автора вірша: «Рік, якого не було» – Світлани Стрюк представила до огляду Кибинська сільська бібліотека та Глушко Надія. Проникні рядки віршу, щире декламування доповнилися відеорядом  реальних картин страшної війни. 

Обертаючись назад, у лютий 2022 року, навіть страшно уявити як ми витримали, змогли, не зламалися, день за днем роблячи свою роботу, попри невизначеність, страх і втому. Війну не закінчено. Попереду втрати. Безліч важкої роботи. Та ми на своїй землі, яку безмежно любимо, за яку щиро молимося і, ні на секунду, не сумніваємося у перемозі. То ж усе буде добре. З вірою в це.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.