середа, 15 лютого 2023 р.

 

День Святого Валентина

Щороку у всьому світі 14 лютого святкують День Святого Валентина чи День усіх закоханих. Це романтичне та ніжне свято, коли закохані дарують один одному квіти, цукерки, повітряні кульки та інші приємні подарунки.

 В Європі День Cвятого Валентина відзначається з XIII століття, в США – з 1777 року, У нас – з початку 1990-х років.

З приводу цього свята існує чимало красивих легенд. Чи правдиві вони чи ні ніхто достеменно не знає, проте це і не важливо, бо як би там не було, а кохання існує стільки, скільки існують люди, та займає головне місце у їхньому житті.

У бібліотеках Миргородської громади  проводиться цілий цикл заходів присвячених Дню Валентина, бо ж закоханим можна бути не тільки в людину, а й у мистецтво, книгу і у свою роботу.

Готуючись до святкування, бібліотечні зали оформлюються відповідними святковими елементами, організовуються виставки валентинок та книг, які подаровані читачами, створюються фотозони, проводяться святкові вечори.

День Валентина 2023 року не став виключенням з правил. Звичайно ж у меншому обсязі (враховуючи звук сирен, вимкнення світла та не завжди святковий настрій), але свято в бібліотеках все ж відбулося.

У Гаркушинській сільській бібліотеці створювали "Закохане мишеня". Дітки малювали, вирізали та клеїли і вийшли чудові мишенята, які потім подарували в якості святкової валентинки особливим для них людям.

У Біликівській сільській бібліотеці діти допомагали бібліотекарю створити святково- романтичну виставку «Мелодія кохання в українській літературі», виготовивши для неї об’ємні яскраві сердечка;

Публічна бібліотека ім. Д. Гурамішвілі запросила в романтичний бібліокруїз "З любові починається життя, вона усе найкраще починає!".

Зібралися поговорити про любов, адже саме вона зігріває наших захисників, навіть коли ми про них просто думаємо чи  молимося, саме любов до України, дає їм сили боротися кожного дня.

Користувачі Кибинської сільської бібліотеки прийняли участь у заході «Признач побачення у бібліотеці».

Ще до святкового заходу бібліотекар призначила всім бажаючим побачення у бібліотеці, де познайомила присутніх з книгами про кохання та про свято всіх закоханих, організувавши бібліооплески «Ти без мене -не ти, я без тебе-не я».

«Валентинку читацьких сердець» виготовляли у Петрівцівській сільській бібліотеці. Потім всі разом оформили ними фотозону, створивши неймовірний святковий інтер’єр.

Долучитися до кохання запрошували і в Шахворостівській сільській бібліотеці, створивши біля виставки "Любові чарівна країна" бібліорелакс з улюбленою книгою.

З нагоди свята закоханих у відділі Публічної бібліотеки ім. Д. Гурамішвілі Миргородської міської ради бібліотеці №2 (мікрорайон Личанка) для відвідувачів була підготовлена виставка - інсталяція "Любові чарівні сторінки", біля якої бібліотекар разом з читачами провели романтичний бібліошопінг, де кожний поділився враженнями від улюбленої книги та заінтригував цікавим сюжетом. 

"Таємниці закоханого серця" в День святого Валентина розгадували в Дібрівській сільській бібліотеці. Говорили про кохання, зачитували улюблені уривки з книг.

Щира розмова, книжковий букет з літератури про любов, смачний торт, спечений бібліотекарем -  все це для відвідувачів бібліотеки створило святкову атмосферу і дало можливість, хоч ненадовго відволіктися від проблем сьогодення.




Ще одним, дуже близьким для розуміння бібліотекаря, святом, що відзначають 14 лютого - є Свято Дарування Книг. І в цьому випадку вже бібліотекарі очікують подарунків від своїх користувачів.

Треба сказати, що ще жодного разу такі очікування не були марними. Не підвели читачі нас і цього року, порадувавши бібліотекарів сузір’ям книг українською мовою та отримавши за це святкові валентинки, цукерки та величезне «Дякую». 

Цього року книги дарували читачі Слобідської, Гаркушинської, Петрівцівської , Єрківської, Кибинської, Хомутецької сільських бібліотек Миргородської громади, а також в бібліотеці №2 та в Публічній бібліотеці ім. Д. Гурамішвілі Миргородської міської ради.







Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.