четвер, 9 січня 2014 р.

Зима на казку чарівну багата


В  Україну  прийшла зима. Діти дуже полюбляють цю пору року. І от під час зимових канікул у Слобідській бібліотеці для дошкільнят та учнів 1-4 класів було проведено свято народознавства «Як не любити зими – чарівниці на Україні моїй». Метою цього масового заходу було поглибити знання дітей про цю пору року, її місяці, та прикмети. Діти уважно слухали розповідь бібліотекаря про свята, на які так багата зима. З цікавістю школярі ознайомилися з книжково – ілюстративними матеріалами  на тему «В усі пори року прекрасна земля», де поряд з літературою про зиму також були представлені малюнки та аплікації, виготовлені руками учнів старших класів.

Кожна дитина, присутня на святі, розповіла вірш про зиму та Новий рік. А так, як свято відбувалося напередодні Різдва Христового, то у бібліотеці звучали також колядки та щедрівки у виконанні Юлі Бабенко, Діани Квітки, Андрія Яреська, сестричок Саші та Діани Герасьових, Ярослава Рибальченка, Артема Іванченка, Ілони Марченко, братів Саші та Сергійка Шульженко. 

По закінченню свята школярі взяли участь у зимових іграх. Дарма, що снігу немає надворі: діти робили сніжки з паперу, сніжинки із серветок, з надувних кульок справно «ліпили» сніговика. За це Дід Мороз нагородив дітлахів невеликими подарунками, а учні, в свою чергу, пообіцяли бібліотекарю вивчити нових віршів, колядок та щедрівок, щоби через рік так весело взяти участь у подібному святі.


                                                       Наталія Дорогопулько
                                                       Бібліотекар Слобідської бібліотеки

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.