пʼятницю, 24 січня 2014 р.

Україна – соборна, вільна, сильна




Нема життя без України, бо Україна – це мати, яку не вибирають; бо Україна – це доля, яка випадає раз на віку, Бо Україна – це пісня, яка вічна на цій землі. Багатовікова історія українського народу, на долі якого було досить лиха. З 15 ст., з часів Козаччини, почалася національно – визвольна боротьба за побудову незалежної та самостійної держави. Але шлях до незалежності був тяжкий і тернистий.
 Ми , українці, повинні пишатися тим, що наша країна ніколи не вела загарбницьких воїн, не поневолювала інші народи, а лише захищала себе від ласих на чуже добро сусідів.
Відомий французький учений Й.Г. Коль писав у 1841 році «Немає найменшого сумніву, що колись велетенське тіло російської імперії розпадеться, і Україна стане вільною державою». І довгожданий час настав. 16 липня 1990 року Верховна Рада Української республіки прийняла важливий документ – Декларацію про державний суверенітет України. Україна здобула волю і незалежність. Перед усім світом постала держава з давньою, славною історією, оригінальною духовною культурою. І сьогодні хочеться згадати слова відомого прикарпатського поета Степана Пушика: «… є не світі Україна! Не грудка, а земля з народом є».

За Україну, за її волю!» Під такою назвою пройшла тематична година для учнів 7-8 класів Великосорочинської ЗОШ I-III ст.,проведена працівником сільської бібліотеки Дерев’янко В.В. та директором  сільського будинку культури Міщенко В.І. На цьому заході діти ознайомились з важливим історичним моментом у житті нашої країни,який був вирішальним у подальшому становленні історичної долі нашої держави. На заході пролунали вірші про Україну у виконанні учениць 8-А класу Голованової Анни «Україно! Ти для мене диво» О.Олесь ,Петрунь Анни « Любіть Україну» В.Сосюри та Дерев’янко  Анни  «Не розчаровуйсь в Україні» О.Олесь.  На заході звучали Державний Гімн України «Ще не вмерли України» та Духовний Гімн України «Боже,великий,єдиний нам Україну храни». Діти з великим зацікавленням слухали розповідь ведучих.

Такі заходи є дуже важливими у формуванні патріотичного духу підростаючого покоління,його єдності та любові до своєї Батьківщини. На заході також була присутня кореспондент газети «Прапор Перемоги»  Ольга Зінченко. Ми дуже вдячні кореспонденту за його увагу до нашого заходу і бажаємо йому професійних успіхів та творчих злетів.


Валентина Дерев’янко, бібліотекар Великосорочинської сільської бібліотеки

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.