середу, 8 січня 2014 р.

Веселися дітвора – прийшли зимові свята!




            Цього року зима розпочалася якось незвично, без тріскучих морозів, снігів та заметілей. Проте все одно радіють їй всі діти, адже їм дуже подобаються дива. А коли ж дивам відбуватися як не взимку, у зимові свята. День Святого Миколая, Новий рік, Різдво – це ті свята, з якими у кожну оселю приходить добра казка. Вони  веселі, цікаві й досить незвичайні.
Одним із найулюбленіших народних свят української малечі є свято Миколая-Чудотворця, приходу якого з нетерпінням чекала і савинцівська дітвора.

         Не забув він завітати як до вихованців сільського дитячого виховного закладу «Малятко», так і учнів початкових класів сільської ЗОШ. Його місію успішно  виконала сільський бібліотекар. Діти з великим інтересом слухали її розповідь про традицію цього свята, про те, як у незвичайну зимову ніч Святий Миколай –Чудотворець спускається з небес на землю, щоб зайти до кожної оселі і подарувати чемним діткам чарівні подарунки.  


         Веселий настрій панував на святі, адже для малечі було приготовано безліч чудових  розваг, лунали веселі святкові пісні. Діти розповіли вірші, які підготували вони для Святого Миколая. А прийшов він до малечі не з порожніми руками, а, як і годиться для слухняних та чемних дітей, з подарунками, підготовленими за підтримки органів місцевого самоврядування.
         Діти ж дали обіцянку, що лише добрими справами та вчинками будуть зустрічати наступного приходу доброго Миколая-Чудотворця.

 Валентина Тищицька , бібліотекар Савинцівської сільської бібліотеки

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.