четвер, 22 червня 2017 р.

Проведи канікули в своїй бібліотеці!




Літо – чудовий час для розваг, веселих пригод та легких інтелектуальних змагань. А ще літо найулюбленіша пора дітлахів тому, що найдовші канікули. Літні канікули – це унікальна можливість залучення до книги нових читачів, створення простору творчості і приємного спілкування з літературою для всіх бажаючих. Це гаряча пора для нашої бібліотеки, коли дітям не тільки пропонуються  книги, а й організовуються для них цікаве і змістовне дозвілля.
Кожне літо наша бібліотека прагне зробити незвичайним, незабутнім, тому пропоную юним користувачам безліч конкурсів, ігор, вікторин, використовуючи як інноваційні форми роботи, так і традиційні, але наповнені новим змістом.


 Зараз відкрито сезон співпраці з пришкільним табором, що працює при Петрівцівській ЗОШ. Діти з пришкільного табору, разом з своїми наставниками Наталією Саприкіною та Жанною Грицивець, вже не один раз побували в бібліотеці, встигли зорієнтуватися в книжковому храмі й відкрити для себе його невідомі раніше закутки, поринути  в море цікавих книг і яскравих журналів, здивувалися  подвигам братів наших менших й оцінити монументи, якими людство віддячило чотирилапим, хвостатим і пернатим  для них було проведено пізнавальну годину «Пам’ятники тваринам».



 Відвідавши бібліотеку діти дізнались про цікаві новинки, познайомилися з однодумцями, знайшли цікавих співрозмовників, з  якими цікаво читати, грати, розгадувати ребуси, загадки, малювати, творити – розважатися, відкрили у себе приховані здібності, адже  так їм полюбився  в бібліотеці куточок для малювання,

де кожний залишив свій малюнок, а самі маленькі читачі  зробили контурні малюнки зі своїх ручок, а старші допомагали їм їх розфарбувати.


Ще донедавна влітку в нашій бібліотеці було досить тихо у літній час... Останніми роками бібліотека стала місцем, де можна цікаво, корисно, а головне - весело провести свій літній відпочинок. І не обов’язково з табором відпочинку, але й просто завітавши з друзями до бібліотеки. Тут для читачів оформлена книжкова виставка  «Розпочались канікули – нам сумувати ніколи».

 На жаль, в наш час не скрізь і не у всіх є реальна можливість виїхати з села на відпочинок, тому і закономірно, що відпочити у рідному селі з користю можна у нашій бібліотеці Адже ,  навіть найцікавіший відпочинок не можна уявити без книжки.
Отже, ласкаво запрошую, на канікулах - до нашої бібліотеки!


Юлія Костенко, бібліотекар Петрівцівської сільської бібліотеки-філіалу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.