вівторок, 20 червня 2017 р.

Критичне мислення у мультимедійному світі





        В рамках проекту “Створення пілотних культурно-освітніх майданчиків для дорослих в невеликих населених пунктах Миргородського району Полтавської області ” за підтримки Представництва німецької неурядової організації «Німецьке об'єднання народних університетів» в Кибинській сільській бібліотеці відбувся тренінг  з інформаційної безпеки «Чому та кому вірять в Кибинцях?».
 Олена Бурім, тренерка з медіа грамотності та громадянської освіти, старший викладач кафедри управління освітою ЛОІППО (Сєвєродонецьк),  навчала жителів села.


 Приємною несподіванкою для Олени стало те, що серед учасників тренінгу вона зустріла свою землячку – переселенку Любов Борисенко, яка зараз мешкає в Кибинцях та підтримує активну громадянську позицію мешканців громади.
 Під час тренінгу обговорювалися важливі  блоки: як не стати жертвою медіапропаганди та найпотужніших баталій, як перевіряти інформаційний потік, наскільки ЗМІ може програмувати, навіть найпростіші людські потреби. Тренер навчила присутніх зміцнювати свою інформаційну безпеку та захищатися від маніпуляцій.           
            Слухачам сподобалось працювати в групах. Найактивнішими були Юлія Веремєєва, Наталія Гошко, Алла Ребрик, Марина Остапчук, Ганна Мисляй. Свою обізнаність  продемонстрували Валентин Пріщенко та Віра Наріжна. Світлана Короленко, учитель зарубіжної літератури, відмітила про важливість піднятої теми, як для дорослого населення, так і для учнівської молоді.
            По закінченню тренінгу Людмила Мисяк, сільський голова, вона ж є активним учасником проекту, подарувала  тренерці карту-схему села Кибинець,


 а Олена Бурім  для фонду сільської бібліотеки передала книгу «Медіаграмотність. Критичне мислення у мультимедійному світі».

Надія Глушко, завідувач Кибинською сільською бібліотекою-філіалом

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.