пʼятницю, 2 червня 2017 р.

Родина, рід... Які слова святі! Вони потрібні кожному в житті.




Україна – це наш рідний край, наша дорога й мила Вітчизна, земля, де ми народились, уперше побачили й пізнали світ, почули колискову пісню, рідну мову, відчули любов і ласку – це наша найдорожча у світі Батьківщина. Тут жили наші прадіди, тут живуть наші батьки, тут корінь роду українського, що сягає сивої давнини. І де б ми не були, відчуваємо поклик рідної землі. Згадаймо, що ж таке рід, родина, родове дерево? Родина – це не тільки рідні, родичі. Це і наша група, і дитячий садок, і весь народ український. Родина до родини – народ. Ми з вами всі – український народ, який складається з родин малих і великих, дружніх і працьовитих.
Є скарби, заховані в землю, а є такі, що розташовані на поверхні і передаються з покоління в покоління, чаруючи людську душу. До таких скарбів належить пам’ять роду, його звичаї і традиції. Ось про ці скарби кожного з присутніх, про їх сімейні цінності йшла мова на родинному святі , яке так гарно пройшло у Попівській сільській бібліотеці – філіалі , «Родина, рід, які слова святі, вони потрібні кожному в житті».    Зі сльозами на очах пригадували учасники заходу  про своїх батьків, більшість з яких вже покинули цю землю, але пам`ять про них і вдячність своїх сердець вони зберігають все життя і передають своїм нащадкам. Хорошого настрою на святі додавали й пісні, які звучали напротязі  всього заходу, сценки у виконанні учнів 7-го класу: Каті Шпак, Влади Нестеренко, Жені Чех, Паші Горбаня, Валєри Зінченко, Валерії Тригуб,  Аліни Кравченко (класний керівник – Ольга Леонідівна Якименко).



А які чудові вірші про родину читали присутні  учениця 6 класу Катя Скотинянська, учениця 4-го класу Карінка Недождій, гучними оплесками нагородили саму найменшекньку учасницю свята Настусю Кириченко.


 Під час заходу діти розповідали про своїх рідних, бабусь, дідусів, батьків, про те, як вони турбуються про них. А якого чудового вірша та пісню про маму і тата подарувала присутнім Марина Зінченко. А пісню про дідуся і бабусю виконали  брати – Роман та Ростислав Гасенко.
Насамкінець учасникам заходу запропонували переглянути виставку  «Хай славиться рід наш,
сім`я і родина!» На закінчення свята щиро звучали слова завідувачки бібліотеки, яка сказала:
«Хочеться вірити, що на нашу і вашу  долю випадуть радісні хвилини гордості за те, що ми є український народ, що нашому роду нема переводу.



  Любов Демидко, завідувачка Попівською сільською бібліотекою - філіалом

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.