середу, 21 червня 2017 р.

З ПОШАНОЮ Й ТУРБОТОЮ





15-го червня, рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 19-го грудня 2011-го року (резолюція №66/127), відзначається Всесвітній день розповсюдження інформації про зловживання відносно літніх людей. А ще цю подію називають – Днем захисту літніх людей. Тож не дивно, що саме цього дня сільський бібліотекар завітала у відділення стаціонарного догляду Миргородського районного тер. центру у селі Петрівці. Де на неї завжди чекають її улюблені читачі. Сьогодні, як і завжди, будуть нові книги, свіженька періодика, а ще бібліотекар підготувала невеличкий сюрприз для своїх улюблених користувачів – це плакат «Вільна година», де на ветеранів чекали їх фотографії  з розповідями і описом, як вони проводять свій вільний час. Довго розглядали себе на фото наші люди похилого віку і раділи як діти. Ці фото, на яких вони і всі разом, однією, великою, дружною сім'єю, і кожен окремо. 


А як вони люблять читати, ось , наприклад, Олександра Іванівна Коваленко, їй уже 90 років, а вона так багато читає, навіть без окулярів. Любимим автором  Олександри Іванівни є Іван Петрович Котляревський. Його «Енеїду» перечитано вже не один раз в різних виданнях.


 А ще, мій самий улюблений читач, Михайло Васильович Кондратенко, його смаки різнобічні. Він любить обирати книги, які і не на слуху, але гідні його уваги. Та ще Михайло Васильович дуже любить обговорити книгу, поділитись враженням від щойно прочитаного.


 Взагалі спілкуючись з ними отримуєш величезне  задоволення, хочеться приділити їм як найбільше уваги і тепла, адже у їхньому житті не так багато світлих і яскравих подій. Тому робота бібліотечного закладу села спрямована на максимальну увагу саме цієї категорії людей. Приєднуйтесь! Адже все в наших руках! Подбаєм про відпочинок стареньких . Лише шанобливе і соціально відповідальне ставлення до стареньких - запорука і гарантія благополуччя для тих, хто так чи інакше стане на їх місце в наступних роках, не будемо про це забувати!

Юлія Костенко, бібліотекар Петрівцівської сільської бібліотеки-філіалу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.