пʼятницю, 25 липня 2014 р.

Духовного причастя світлий шлях






28 липня в Україні щорічно відзначається державна пам’ятна дата – День хрещення Київської Русі. Саме цього дня Православна Церква вшановує пам'ять Святого Рівноапостольного князя Володимира, хрестителя Київської Русі, одного із засновників і покровителів нашої державності.
Хрещення Київської Русі стало  поворотним моментом в становленні держави; дозволило їй включитися на рівних у політичний і культурний європейський процес та презентувати себе іншим країнам як цивілізовану державу. Ця дата має велике значення для всіх народів історичної Русі, дозволяє людям відчути подих історії, духовну спорідненість, знайти свій шлях у майбутнє. Саме завдяки хрещенню Русі і була сформована наша цивілізація. Вірність її духовним основам - запорука подальшого всебічного духовного і культурного розвитку наших народів.
З нагоди свята в центральній районній бібліотеці проведено  ряд просвітницьких заходів спрямованих на формування почуття поваги до духовної та історичної спадщини українського народу. Бібліотекарі відділу обслуговування провели інформ – годину «Київська Русь — християнська держава»,  розповіли про виникнення православної християнської віри в державі та її вплив на розвиток Київської Русі, про роль Володимира Великого у прийнятті християнства.
Присутні на заході переглянули відеоролики на тему вірувань давніх слов’ян, дізналися про просвітницьку діяльність княгині Ольги, перші християнські громади в Київській Русі, про походи князя Володимира та обставини його хрещення, віртуально побували у найвідоміших храмах України, зокрема, в Софії Київській, Києво-Печерській лаврі, Володимирському соборі,
         Завершенням заходу стала вікторина, де відвідувачі  змогли проявити свої знання про велику подію в історії – Хрещення Київської Русі.
Працівники центральної районної бібліотеки щиро вітають вас,  нехай світле свято хрещення Київської Русі принесе в кожен дім мир, злагоду і любов, надихне на добрі справи!  Нехай Господь оберігає нас, наш рідний край та нашу державу!

                                   О, Україно, небом дана,
                                   Наш рід красу твою зберіг!
                                   Від Кия, Ольги і Богдана, -
                                   Русява наша Роксоляно, -
                                   Живеш і житимеш вовік!
                                   Цвіте, зростає город Кия,
                                   Золотоверхий над Дніпром.
                                   І на високих кручах нині –
                                   Князь Володимир із Хрестом!

Тетяна Мостова, завідуюча відділом обслуговування центральної районної бібліотеки





Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.