середу, 16 липня 2014 р.

Для чого людині серце





Є автори, книги  яких не залежуються на полицях бібліотеки,  бо користуються незмінним попитом у читачів.  Серед них – Анатолій Дімаров
(1922-2014) – наш земляк і письменник.
Сьогоднішній юний читач активний у читанні його книжок, бо привертають вони до себе щирістю, правдою, реальністю, теплим гумором. Тому і цікаві. Та і як може бути інакше, коли автор писав серцем. «Я б ніколи, мабуть, не став би педагогом, бо не люблю повчати людей. Я писав твори для того…, щоб людина взяла мою книжку, забула про негаразди і їй трошки полегшало на душі від того, що вона прочитала. Оце моє основне завдання» - так говорив про свою творчість письменник.
Района бібліотека для дітей у циклі переглядів літератури «Літературна  Миргородщина» знайомить своїх читачів з творчим доробком Анатолія Андрійовича. Кожен відвідувач може познайомитися з літературою про письменника та його книгами, зокрема, тими, які автор особисто подарував бібліотеці.

Для чого людині серце? Ви скажете: щоб жити!  А інші скажуть: щоб любити й бути саме людиною! Багато пісень і віршів складено про людське серце. Кожен знає, що воно може любити, ненавидіти, хвилюватися, страждати, співчувати. Ще серце здатне вміщувати і любов, і ненависть одночасно. Таким було серце Анатолія  Дімарова.

Сьогодні він живе в своїх книгах, спогадах, інтерв’ю. А ще – в серцях читачів та всіх поціновувачів його творчості. Літературний доробок письменника  запрограмований на довголіття, бо випромінює добро, людяність, милосердя.

Зоя Єщенко, провідний бібліотекар Миргородської районної
 бібліотеки для дітей                              

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.