понеділок, 21 жовтня 2013 р.

Історії успіху Інтернет - центру


 



            Серед відвідувачів Миргородської центральної районної бібліотеки чимало тих, хто втратив роботу. Щоб не залишати людей наодинці зі своїми проблемами, працівники книгозбірні звернулися з ініціативою про співпрацю до Миргородського міськрайонного центру зайнятості. Пропозицію там сприйняли позитивно і ось вже більше місяця для користувачів зі статусом безробітних регулярно проводяться тренінги „Пошук роботи в Інтернеті”, фахові консультації від спеціалістів служби зайнятості. Бібліотека допомагає їм знайти спеціалізовані веб-сайти, які містять необхідну інформацію. В результаті такого партнерства два користувачі, через фірму «Олімп – Юг»,головний офіс якої знаходиться в м. Одесі, працевлаштувалися   охоронниками в санаторії ім. М.Гоголя.  
            Учасники ансамблю сучасного танцю „Екзотика” є активними користувачами Миргородської центральної районної бібліотеки. Вони багато читають, беруть участь у проведенні масових заходів. Відкриття нових бібліотечних послуг дало молодим людям можливість розширити обрії для творчості. Вони систематично одержують інформацію про стилі і течії сучасного танцю, переглядають відеосайти з виступами кращих танцівників світу, що сприяє підвищенню рівня їх виконавської і акторської майстерності. Підтримуючи юні таланти у прагненні спробувати свої сили в міжнародних і всеукраїнських конкурсах, бібліотека як інформаційний посередник і навігатор цього року допомогла колективу віднайти в Інтернеті об’яву про проведення в місті Комсомольську Всеукраїнського фестивалю „Мистецьке сузір’я” і подати заявку на участь. Своїм яскравим виступом „Екзотика” підкорила журі і глядачів, внаслідок чого стала переможцем фестивалю. Також ,завдяки бібліотеці, ансамбль як група зареєструвався в соціальній мережі „ВКонтакті”. Відтепер він має змогу спілкуватися з іншими колективами, що працюють в цьому напрямку, поширювати інформацію про концерти. 

            Інтернет – це середовище, в якому декларується абсолютна свобода, повна демократія, тут кожен має право голосу і доступу до інформації. А якщо це так, то деякі особи вважають за можливе робити в Мережі все, що завгодно тим паче,що ці дії можуть бути анонімними. Тому працівники ЦРБ  , щоб спілкування у віртуальному просторі було коректним, вирішили проводити тренінги для вчителів на теми : «Мережевий етикет» та «Етика електронного спілкування» . В вересні та жовтні було проведено два тренінги. Для користувачів Пунктом вільного доступу до Інтернету  було проведено навчання «Правила використання е-mail».
Навчання викликало неабиякий інтерес, присутні написали листи згідно правил, обговорили виправили всі помилки і нетактовності.  Такі тренінги необхідні для комфортного спілкування.  
Історія успіху Миргородської районної бібліотеки для дітей

Згідно з проектом «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернет», робота районної бібліотеки для дітей здійснюється з трьома групами користувачів.
            Дітям з обмеженими можливостями працівники бібліотеки допомогли зареєструватися в програмі Skipe для спілкування з батьками, друзями та дітьми з обмеженими можливостями, що проживають в інших регіонах. Особливо це важливо для дітей нашої категорії, які мають вади слуху. Кожний учень зареєстрований в соціальній мережі, що дає змогу додаткового спілкування.
            Члени клубу «Юні природолюби» за допомогою вільного доступу до мережі Інтернет навчилися до кожного із занять, які проводять для них працівники бібліотеки, самостійно знаходити додаткові матеріали по екології довкілля та природознавству, в тому числі і відеоматеріали.

            Батькам майбутніх першокласників  допомагають знаходити сайти з питань виховання та підготовки дітей до школи. У кожного з них є своя поштова скринька (батьки створювали її з допомогою працівників бібліотеки на занятті групи) та Skipe. За допомогою них вони спілкуються з своїми ровесниками, що теж мають дітей дошкільного віку.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.