пʼятницю, 17 березня 2023 р.

НА ГОСТИНУ ДО КОЛЕГ

У складних умовах війни та невизначеності вкрай важливо підтримувати професійні зв’язки, посилювати позитивний імідж книгозбірні, ділитися та  обмінюватися  ідеями, думками та досвідом, удосконалювати ефективність функціонування сільських бібліотек, адже саме вони взяли на себе роль центрів дозвілля своїх осередків. З метою надання методичної допомоги в організації їх роботи заплановані виїзди до бібліотек Миргородської громади.

16 березня 2023 року були здійснені перші два виїзди.

Директор Публічної бібліотеки ім. Д. Гурвмішвілі Миргородської міської ради – Ганна Мірошниченко, провідний методист – Наталя Туриченко, працівники відділу комплектування – Ольга Солоха та Любов Гаврись завітали до Зубівської та Дібрівської сільських бібліотек.

Директор проінформувала працівників щодо пристосування бібліотек до реалій воєнного часу, швидкого та вчасного реагування на повітряні тривоги, про те, як треба поводитися в разі знаходження незнайомих предметів чи пристроїв та про особисту техніку безпеки. Пані Наталя розповідала про тематику та форми актуальних соціокультурних заходів; звернула увагу на роль книжкових виставок в обслуговуванні користувачів, нагадала про методи роботи з різними віковими категоріями, а також наголосила на краєзнавчо – патріотичному напрямку роботи бібліотек.

Пані Оля та пані Люба надали консультацію з приводу проведення переобліку у зазначених бібліотеках та  

націлили працівників на роботу по переведенню книжкових фондів з ББК на УДК.

В свою чергу бібліотекарі сільських бібліотек приготували сюрпризи для своїх колег.

Надія Олексіївна Даценко – бібліотекар Зубівської сільської бібліотеки ознайомила гостей з легендами села Зубівка а також з історичним минулим приміщення в якому знаходиться бібліотека.

 Подорож Дібрівським конезаводом, неймовірно цікава екскурсія музеєм конезаводу викликала у присутніх гаму вражень та емоцій.

Виставка - огляд та презентація книг, статей в періодиці, фотоальбомів про знану у всьому світі визначну пам’ятку, проведена Людмилою Володимирівною – бібліотекарем Дібрівської сільської бібліотеки, завершили гостини у сільських бібліотеках. 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.