вівторок, 14 березня 2023 р.

 " Свої серед своїх"

Щорічно 3 березня в усіх країнах відзначається Всесвітній день письменника – професійне свято літераторів (World Day of the writer). Повна назва цього свята - Всесвітній день миру для письменника. Це свято відзначається не лише письменниками, а вважається професійним святом усіх представників «четвертої влади».

  Всесвітній день письменника відзначають не лише романісти, прозаїки, поети, памфлетисти, публіцисти, фантасти, фейлетоністи, новелісти, есеїсти та інші майстри слова. Його по праву вважають своїм журналісти, історики та блогери.

Бібліотекарі, як ніхто інший, дотичні до цього свята, маючи справу з кожною вищезгаданою категорією талановитих людей. Тому і вирішили ми зібратися бібліотечною громадою на майже професійне свято, влаштувавши літературні посиденьки: «Свої серед своїх». Ми були неперевершені в читанні уривків улюблених творів, влучних цитат, декламуванні віршів, аналізі літературних есе. Ми були кращі з кращих у знанні приказок та прислів’їв, промовлянні скоромовок, знанні стилів та жанрів, постанові вимови та встановленні авторства прочитаних уривків. Ми були неповторні у відгадуванні літературних загадок, ребусів та пантоміми. Ми розповідали один одному професійні секрети та ділилися пересторогами. Ми - театрали, вокалісти, музиканти, аніматори та організатори. І серед нас (як виявилось) багацько тих, для кого день Письменника є безпосереднім святом.

Ми змогли ще раз довести суспільству і собі, що бібліотекарі – це кістяк інтелігенції громади і рушійна сила всіх цікавих починань.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.