четвер, 17 червня 2021 р.

Літературно- краєзнавча зона у Кибинській бібліотеці

 



Одним з основних завдань Кибинської бібліотеки - є зародити в душах односельчан любов і повагу до історії та традицій рідного села, зацікавити підростаюче покоління історією краю, захотіти її пізнавати та вивчати свою малу батьківщину. Саме краєзнавча робота дозволяє виділити книгозбірню з числа інших, робить бібліотеку унікальною, особливою

 І ось , чи  так  долі  забажалося, чи  це  від  Бога, що  земля   миргородська  з давніх – давен врожаїться талантами. На  миргородщині  народились   талановиті  письменники ,  художники ,  співаки,  музиканти ,  науковці  й  лікарі  , і  звичайно,  ціла   плеяда  поетів. Десятки  і  десятки імен поетів  записано  на сторінках  історії  нашого   краю. Серед  них  і  ім´я поета – футуриста  Михайля  Семенка. На  початку  20  століття  село Кибинці  прославив поет-  футурист  , творець  і  незмінний   лідер  українського  футуризму   Михайль    Семенко.   Адже  саме  тут  він  народився .   Тому і літературно-краєзнавча зона, яка оформлена у бібліотеці, присвячена саме Михайлю Семенку. «…Але хто мені заперечить перевернути світ?». Тут розміщено дуже багато матеріалів з життя і творчості письменника, його фотографії, портрет, листи і, звичайно ж, книги з фонду Кибинської бібліотеки.  Одна з частин краєзнавчої зони носить назву  «Михайль Семенко – поет доби розстріляного відродження» тут розміщені його вірші, які він написав у Кибинцях. Де  б не був   поет  завжди  він  пам´ятав  своє   рідне  село.  Багато  віршів  було  присвячено  якраз   Кибинцям. Тут користувачі зможуть познайомитися з матеріалами проекту «Метро до Кибинець», а також безліч фотографій з проведених масових заходів, присвячених письменнику – земляку. Мабуть, в українській поезії не було більш оригінального   поета, ніж  Михайль Семенко, котрий  своєю  авангардною творчістю значно  розсунув обрії вітчизняної літератури,не перестаючи епатуватицінителів   мистецтва  парадоксальнвстю і екстравагантністю.

            Село Кибинці має видатне культурне минуле, а сільська бібліотека докладає всіх зусиль, щоб зберегти духовні і культурні надбання свого села, своїх земляків і передати їх у спадок юним поколінням, виховуючи їх на звичаях, традиціях рідного краю, щоб привити любов до рідної землі та зберегти всі ті надбання людської праці минулих років для майбутніх поколінь.

 

Надія Глушко, бібліотекар Кибинської сільської бібліотеки

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.