неділю, 8 грудня 2013 р.

Псалом вічності Миколи Філянського



        
         Квітуча, привітна Попівка...Село, славне талановитими і працьовитими людьми як тими, що все життя не залишали його, так і тими, кого розкидала доля по всьому світу. Серед них – чудовий український лірик, художник, невтомний шукач природних скарбів Микола Григорович Філянський. З нагоди відзначення 140-річчя від дня його народження 6 грудня 2013 року в актовій залі Попівської загальноосвітньої школи працівниками відділу обслуговування Миргородської центральної районної бібліотеки спільно з Попівською сільською бібліотекою, Попівською ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено літературну годину „Псалом вічності Миколи Філянського”.

         Микола Філянський прожив бурхливе, багате подіями життя. З його біографією і творчістю ознайомила старшокласників завідуюча сільською бібліотекою Валентина Логвин. Виразним доповненням до її розповіді стала декламація віршів поета учнями школи Владиславом Кирпосенком та Валерією Воскобійник.
Школярі мали можливість оглянути матеріали книжкової викладки  „Співець краси земної”. Провідний бібліотекар центральної районної бібліотеки Світлана Ісаєва в інформаційному огляді представила присутнім видання, що містять відомості про М.Філянського та його поетичні твори.  Захід окрасили українські пісні у виконанні Тетяни Шульги та шкільного ансамблю.
Ведуча літературної години, провідний бібліотекар Людмила Ігольніцина наголосила на тому, що Микола Філянський сьогодні постає перед нами непересічною особистістю.
Ми маємо вивчати його творчу спадщину, віддати належне людині, яка рідний народ, його культуру, його минуле і сучасне любила не як сторонній спостерігач, а як вірний її син – розумний, діяльний, ініціативний і обдарований. Узагальненням усього сказаного прозвучав вірш поета „Шлях”.
Там подорожньому назад путі немає,
Там оклики землі по-іншому дзвенять,
І неземним вогнем уста його горять,
І тлін вінків тернових не займає.


 Людмила Ігольніцина, провідний бібліотекар відділу обслуговування
Миргородської центральної районної бібліотеки

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.