понеділок, 16 грудня 2013 р.

Зігріти всіх теплом своїх сердець




        
У рамках виконання програми Президента України «Україна для людей», соціальних ініціатив Президента України щодо підвищення соціального захисту незахищених верств населення  в бібліотеках району проводиться цілеспрямована робота щодо їх реалізації.  
           Тому невипадково черговий захід по підвищенню кваліфікації працівників публічних бібліотек району, а саме семінар - практикум, був присвячений темі «Шляхи та методи удосконалення бібліотечного обслуговування соціально незахищених категорій населення».
         Відкрила його начальник відділу культури і архіву Миргородської райдержадміністрації Халдай Н.В.

Вона відзначила позитивні тенденції у роботі бібліотек у поточному році. Зокрема, в ході патріотичної акції «Війна відгриміла, та пам’ять жива», присвяченої 70-річчю визволення Миргородщини від німецько-фашистських загарбників, працівники бібліотек не лише зібрали спогади учасників бойових дій Великої Вітчизняної війни,  а й зігріли їх своєю увагою і теплом своїх сердець. Наталія Василівна зазначила, що найголовнішим у роботі з ветеранами війни, так і всіх соціально незахищених категорій населення, є те, що вона не повинна обмежуватись проведенням разових заходів та акцій, а має бути спрямована на щоденну роботу з названими групами людей.
         За традицією директор централізованої бібліотечної системи Бер’якіна Н.О.  розповіла бібліотечним працівникам району про  нові  закони та нормативно-правові документи у бібліотечній справі.

         З новими формами роботи з користувачами-дітьми, зокрема, з обмеженими фізичними можливостями, ознайомила присутніх на заході заступник директора по роботі з дітьми Зінченко В.І.

         «І помічник, і лікар, і психолог» - такою була тема методичних порад, які надала працівникам бібліотек провідний методист ЦРБ Оврах В.Б. Головною думкою її виступу було те, що бібліотекарям слід  добре усвідомити, що сам факт залучення до світу книги соціально незахищених груп населення набуває для них виняткового значення, а на бібліотекаря, який працює з такими користувачами, лягає висока моральна і психологічна відповідальність.

         Цікавий реферат про обслуговуванню ветеранів війни та праці під готувала завідуюча Кибинською сільською бібліотекою Глушко Н.І. А завідуюча Комишнянською селищною бібліотекою Четверова В.І. присвятила його співпраці бібліотеки  з клубом за інтересами «Веселка», який діє при відділенні територіального центру селища.
         Бібліотечні працівники взяли участь в анкетному опитуванні, яке допоможе краще проаналізувати методичну роботу ЦРБ у поточному році та намітити шляхи її поліпшення у наступному.
         На жаль, поки що є поруч з нами і самотні, й обездолені. Проте всі учасники заходу прийшли до єдиної думки, що бібліотека – це саме та гавань, куди, прагнучи позбавитися самотності, може завітати кожен бажаючий, щоб отримати тут  допомогу у вирішенні своїх проблем та  зустріти своїх однодумців.

                       
                        Валентина Оврах , провідний методист центральної районної бібліотеки              

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.