вівторок, 24 грудня 2013 р.

Під Новий рік що, не забажається, все завжди збувається …






День за днем, година за годиною наближають нам прихід  Нового 2014 року. Веселого Новорічного свята з нетерпінням  очікують як діти, так і дорослі. Можна упевнено говорити про те, що Новий рік – це одне з найдавніших і найулюбленіших  свят в усьому світі.
 Коли приходить Новий рік, всі вірять що найпотаємніші бажання обов’язково здійсняться. Ялинка, подарунки, веселий сміх, блискучі яскраві вогники - усе це робить новорічні свята найпрекраснішими та незабутніми для всіх.
         Незважаючи на те, що Новий рік - одне з небагатьох свят, що об`єднує все людство, за всіх часів у різних народів існували й існують свої традиції зустрічі Нового року та своя святкова атрибутика.
В Україні традиція новорічного святкування має особливо непросту та тривалу історію: наші прадіди у різний час святкували новий рік і в березні, і у вересні, і у січні – та й тепер двічі на рік.
В ці святкові дні в читальному залі центральної районної бібліотеки презентується книжково-журнальна мозаїка - «Веселих свят». 

 Її матеріали розповідають про традиції святкування Нового року та Різдва Христового в Україні та світі. Виставка зацікавить незвичайними рецептами новорічних та різдвяних страв, допоможе прибрати новорічну ялинку власноруч створеними прикрасами… Новий рік і Різдво на порозі - а це означає, що у всіх приємні святкові клопоти. Як прикрасити свій будинок? Якими стравами порадувати гостей? Що надіти в новорічну ніч? Як створити неповторну атмосферу і зробити свято незабутнім? На ці та інші питання вам допоможуть відповісти матеріали виставки. Приємно здивує користувачів книжкова ялинка, зроблена власноруч працівниками бібліотеки,подивує також ялинка зроблена з старих журналів, яку виготовила читачка нашої бібліотеки Галина Солоха. А на виставці-етнокухні «Страви на Святвечір» можна знайти цікаві рецепти приготування куті та інших традиційних українських страв до святкового столу, а також ознайомитися з обрядами, що супроводжують свята Меланки й Василя


  Напередодні Новорічних свят у районній бібліотеці для дітей, яскраво виблискує різнокольоровими іграшками красуня Ялинка, а учні 2-В класу ЗОШ №5,класовод Л.П.Філатова подарували нашим читачам свої творчі роботи, новорічні витинанки, які презентуються  в фойє центральної бібліотеки на стенді «Святкові візерунки».
На абонементі 1-4 класів виготовлена книжково-ілюстративна виставка «В різні пори року приваблива земля»,за розділами: «Ходить грудень по діброві,застиляє світ сніжком», «Сивий Січень Сніговий випустив пухнастий рій», «Лютий ходить коло хати»Що нового в Вас чувати?» тут малеча знайде цікавинки про кожний зимовий місяць,дізнається про історією Новорічних та Різдвяних свят, про те, як святкують Новий рік в Україні та  в різних країнах світу, прочитають віршики, казки, оповідання про зимові свята та  розваги.    



     
Прийдешня низка новорічно-різдвяних свят - це відмінний привід для того, щоб урізноманітнити дозвілля. Є безліч способів розважити себе і свою дитину - маленького непосиду. І хоча у нас немає принад великих міст – зоопарку, цирку, це зовсім не означає, що потрібно всі свята провести біля телевізора чи комп’ютера. За бажанням, як за помахом чарівної палички, можна перетворити звичайний зимовий день на справжнє свято.
І якщо ви й досі вагаєтесь як розважитися на новорічні свята – поспішіть до нашої бібліотеки.
У кожному відділі багато привабливих і оригінальних виставок, на будь-який смак. Тож, якщо ви бажаєте переглянути цікавинки, корисно і пізнавально провести з дитиною дозвілля, показати красу книги, фотографії, картини, інших витворів людських рук – ласкаво просимо до бібліотеки.
  А колектив Центральної районної бібліотеки   вітає своїх читачів з Новим роком та Різдвом Христовим! Бажає усім міцного здоров’я, радості, щастя, миру, добра, благополуччя та достатку.


Ніна Бер’якіна, директор Миргородської централізованої бібліотечної системи

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.