суботу, 25 квітня 2020 р.

Страшні події Чорнобильської трагедії

В ці тривожні квітневі дні ми знову і знову переосмислюємо страшні події Чорнобильської трагедії.
Чорнобильська трагедія стала пересторогою і тривогою для всього живого, для нинішніх і прийдешніх поколінь. Гіркота Чорнобильського полину болем відлунюється і в наших душах, щемом стискає серця кожного.
В Черевківській сільській бібліотеці розгорнута тематична виставка «Чорнобиль: трагедія… Пам’ять», яка висвітлює події Чорнобильської трагедії.
Проходять роки після ліквідації аварії на ЧАЕС, але біль не вщухає, тривога не покидає людей. Ще довго ми будемо відчувати наслідки трагедії, ще довго чутимемо її дзвони. Вони лунатимуть за тими, кого вже немає, кого не стане завтра, хто ціною власного здоров’я врятував життя мільйонів.
Серед тих, хто скуштував гіркоти Полину, були й жителі села Черевки: Вініченко Олександр Григорович, Яценко Олексій Степанович, Хохуля В’ячеслав Григорович. Назавжди в пам’яті залишаться імена ліквідаторів, які пішли з життя, це: Сопенко Олександр Олександрович та Тищенко Олександр Миколайович.
Наш земний уклін, наша довічна вдячність їм. Всі вони є герої, саме завдяки їхнім зусиллям ядерна біда відступила.
Нехай слово «Чорнобиль» стане постійним і суворим нагадуванням людині про відповідальність перед прийдешнім поколінням та жах Чорнобильської катастрофи залишиться в минулому і ніколи не повториться.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.