пʼятницю, 15 лютого 2019 р.

Крізь пекло Афганської війни


             

         15 лютого відзначають скорботний День пам’яті воїнів - афганців. Що ми знаємо про афганську війну ? Можна розказати про ту страшну неоголошену війну, що розтяглася на довгих 10 років мовою цифр, будь-яка війна у цифрах – це моторошно й страшно.
         Для  учнів 5 класу  ЧеркащанськогоНВК  була  проведена  година  патріотизму « Ти - вічний біль, Афганістан»,  де  бібліотекар розповіла  учням про події та     героїв   свого  села які воювали  на тій страшній війні. 


 Нам дуже хочеться, щоб поезії, пісні, розповіді, спогади, вистраждані в Афганістані і про Афганістан, пройшли крізь юні серця,  вони зрозуміли, що найстрашніше і найбезглуздіше у світі – це війна. Ми повинні пам’ятати тих, хто її пережив, тих, хто недожив, недоспівав, недокохав. Вірші  про Афганістан  зачитали  Антон Попик та Олександр Скачко. 




Також діти  разом  привітали в  телефонному режимі своїх  земляків  воїнів –афганців  - Юрія Рожка, Сергія Фугля  та Івана Попика.
30 років тому, 15 лютого 1989 року, ступаючи із сином по мосту через Аму-Дар’ю, генерал  Громов символізував цим переходом закінчення для радянських військових афганської війни.                                                                                                Майже 74 років тому було покладено край фашизму. Діди наші думали, що та війна – остання.  Вони не знали, що їх онуків також називатимуть ветеранами.
        Давайте ж і ми з вами будемо пам’ятати ветеранів, виявлятимемо розуміння до тих, хто пройшов через війну, і для кого вона триває досі. У спогадах, снах і думках. Вони цього заслуговую
ть. Про це повинен знати кожен, бо про це повинні  пам’ятати всі!
  Челембієнко Світлана,    бібліотекар  1  категорії Черкащанської  бібліотеки

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.