вівторок, 22 лютого 2022 р.

 Презентація книги "Сіяти добре, світле, вічне"

Розум людський ніколи не винаходив нічого шляхетнішого за театральні дійства як для вдосконалення, так і для очищення людської натури.

                                                                                Вольтер

Людину завжди вирізняло з-поміж інших істот глибоке світовідчуття та потяг до прекрасного, адже не лише турботами про хліб насущний живе людина. Її душа прагне яскравих вражень, видовищ, естетичної насолоди. Задовольнити ці потреби покликаний театр.

18 лютого в залі Публічної бібліотеки ім. Д. Гурамішвілі відбулася зустріч бібліотекарів навчальних закладів м. Миргорода з авторами та творчим колективом книги «Сіяти добре, світле, вічне», яка, власне, і розповідає про аматорські театральні колективи Миргородщини.

На зустрічі-презентації присутні дізналися про створення цієї книги: як виникла ідея написання книги-альбому, як збирався і упорядковувався матеріал, про відзнаку цієї книги дипломом премії В. Малика у 2020 році. Початкові екземпляри цієї книг - альбому були видані за кошти спонсорів у дуже малій кількості, тому навчальні заклади її не мали у своїх бібліотеках. Мрія про те, щоб книгу подарувати в бібліотеку кожного навчального та культурного закладу Миргорода не полишала творчий колектив. Бо нація процвітає лише тоді, коли в країні розвинена освіта і культура. Ця мрія здійснилася завдяки акторці-аматорці Тамарі Турчак. Вона за власний кошт видала 12 екземплярів книг і її змогли подарувати учбовим закладам міста.


В книзі зібрано і упорядковано безцінний матеріал про  домашній театр Дмитра Трощинського у Кибинцях, про мистецьке дозвілля та театральні пріоритети населення різних часових відрізків, передумови створення та роки становлення миргородських аматорських театральних колективів, визначних  діячів цих театрів, видатні сценічні постановки...і безмежна кількість унікальних фото наданих миргородським фотохудожником Володимиром Петровичем Балацьким та упорядкованих Аллою Григорівною Федченко - провідним бібліотекарем Публічної бібліотеки Миргородської міської ради.


Друге видання книги вийшло більш доповненим  та розширеним і на презентацію завітали всі, хто безпосередньо приймав участь у створенні, редагуванні, упорядкуванні та виданні цієї, по- справжньому цінної, як для театру так і для читачів, книги.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.