четвер, 18 червня 2020 р.

Від батька до сина...



Друзі, 21 червня 2020 року увесь світ святкує День Батька.
            Це свято відзначають у третю неділю червня. Вперше його стали відзначати  в 1909 році в США. Святкові заходи включають акти широкого вшанування інституту батьківства і сім’ї у вихованні дітей, а також його ролі для процвітання всього суспільства.
Свято батька, як і День матері, відзначається зараз у багатьох країнах сучасного світу.
В Україні День батька є офіційним святом, яке щорічно відзначається в третю неділю червня. Відповідний Указ Президента України №274/2019, "З метою створення сприятливих умов для зміцнення інституту сім’ї, як основи суспільства і визнання на державному рівні ролі батька у вихованні дітей", було підписано 18 травня 2019 року.
Роль батька в родинному вихованні дуже велика. Це дуже просто можна побачити на прикладах життя великих людей, наприклад письменників.  Саме для цього, в читальній залі Миргородської центральної  районної бібліотеки була організована книжкова виставка «Талановиті батьки та їх талановиті діти».  




 На таких цікавих паралелях, як відомі французькі письменники  Дюма – батько -Дюма – син; наші земляки – миргородці Яків Рудченко  - Панас Мирний; письменник – перекладач Віль Гримич – сучасна українська письменниця Марина Гримич,  можна переконатися в прислів'ї: «Яблуко від яблуні недалеко падає». На виставці можна ознайомиться, як з біографіями відомих людей, так і з їх творчістю.



 Виставка дуже зацікавила наших юних відвідувачів.

Маргарита  Каймакова, провідний бібліограф  відділу обслуговування ЦРБ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.