вівторок, 2 червня 2020 р.

Вітальня Мумі Тролів в Кибинській бібліотеці.



            До дня захисту дітей в Кибинській сільській бібліотеці запроваджено в практику роботи  бібліокреатив  «Вітальня Мумі Тролів». Тут  представлені твори фінського автора Туве Янсон, які не тільки розважають, але й навчають малюків таких понять, як дружба, сімейні цінності, взаємодопомога. Книги цієї фінської авторки, яка писала на шведському, переведені на десятки мов, за їх мотивами знято безліч мультфільмів, а діти з усього світу знають Мумі –тата, Мумі –маму, Снусмумрика та інших привабливих персонажів, створених уявою письменниці.
Туве Янсон -  відома дитяча письменниця ,чиї твори користуються популярністю в усьому світі і на казках ,якої було виховане не одне покоління дітей.  Перша історія «Мумі троль і велика повінь» була написана в 1939 році. Друга книга «Мумі –троль і комета», у 1948 році. Усьго про мумі тролів  Янсон написала 8 повістей. В період популярності  Янссон  одержала величезні прибутки від продажу різної продукції з Мумі –тематикою та змогла  купити  у власність  острів Кловхарун у Фінській затоці. В своїй повісті «Чарівна зима» авторка  списала  свого персонажу зі своєї співмешканки Туу Тікі.
    

Серія «Країна Мумі –Тролів»-найповніше зібрання творів фінської казкарки Туве Янсон про симпатичних мешканців Долини Мумі  в перекладі  українською мовою. На сторінках книг Туве Янсон читачі зустрічаються з Мумі –Тролем, Хропсею, Чмихом, Нюхмумриком, Мумі –мамою та Мумі –татом,а також їхніми старими та новими друзями, подорожуючи  з ними у світ веселих пригод та великих випробувань. І кожна серія книг –це нові неповторні зустрічі з милим сімейством Мумі –тролів та їхніми багатьма друзями. Їм приходиться замислюватися над важливими речами ,якими сповнений світ-такими, як сенс життя, самопізнання, самоствердження, любов .взаємоповага, щедрість душі.
            Я раджу   прочитати ці книги всім. Тож  після закінчення карантину завітайте до Кибинської сільської бібліотеки та ознайомтеся з серією цих книг, які чекають на  Вас у «Вітальні Мумі Тролів Туве Янсон».
 Надія Глушко, завідувачка Кибинською сільською бібліотекою

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.