четвер, 21 березня 2019 р.

Поетичний марафон «Поезія єднає»



 «Поезія. Таке коротке і таке змістовне слово!
Вона і втішить, і пригорне, і приголубить»…
 Ліна Костенко
Кажуть, колись один із письменників збудував своєрідну шкалу людських радостей. Тут були багатство, любов, слава, влада… Та кожна з цих радостей не могла наситити повністю людське життя. І тільки на вершині цієї шкали сяяла найвища радість - радість творчості.
Щороку, в день весняного рівнодення, відзначається Всесвіт́ній день поезії. Цього року він зустрів свій двадцятий ювілей. За ініціативи відділу культури і туризму Миргородської РДА (начальник Наталія Халдай) центральною районною бібліотекою та районною бібліотекою для дітей було проведено поетичний марафон «Поезія єднає».  Всі бажаючі – і дорослі, і діти різного віку- мали змогу донести своє вміння декламувати вірші до всіх присутніх і тих, хто випадково потрапив на це свято.
Та найяскравішими і найзворшливими були виступи наймолодших учасників, які з дитячою безпосередністю виконували вірші, написані генієм української поезії Тарасом Шевченком, звертались до вихователя з проханням нагадати забуті ними рядки, аплодували знаній миргородській поетесі, члену Національної Спілки письменників України  Наталії Харасайло та всім декламаторам.
         Зоя Єщенко, пров. бібліотекар Миргородської районної бібліотеки для дітей

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.