середу, 20 березня 2019 р.

Увага! Новинки!




Останнім часом фонд Миргородської центральної районної бібліотеки активно поповнюється новинками. Хочеться розповісти про найсвіжіше літературне надходження. Всі новинки в прекрасному сучасному художньому оформленні. Чудова якість паперу і друку. Одним словом, навіть просто потримати книги в руках дуже приємно. Отримуєш справжнє задоволення. А тепер розповім про отримане. По - перше, звичайно ж про художню літературу.

Отже, роман Володимира Єшкілева «Ситуація «нуль»» на першому рівні прочитання здається сюжетно виверіним , де шанувальники жанру знайдуть і інтригу, і пошуки засланного «крота», і загадкових  охоронців масонського храму. Але на другому рівні перед читачем відкривається складна картина протистояння в сучасній Україні таємних орденів, чия незрима діяльність тісно переплетена з великою політикою та великими грошима. В романі панує дух інтелектуальної гри в стилі Умберто Еко та Борхеса.
Єшкілев, Володимир. Ситуація «нуль», або Побачити Алькор [Текст] : роман / В. Єшкілев. – Х.: Вид  - во «Ранок» : Фабула, 2017. – 384 с.
 
В основу роману Тоні Моррісон «Кохана», опублікованого 1987року і нині визнаного класичним, покладено реальні події, що відбувалися у штаті Огайо у 19 столітті. Ця книга про генетичну пам'ять і незцілиму образу, випалену в серцях, про те, що не можна виправдати заявами про рівність та єдність білих і темношкірих американців. Книга написана жорстко і пронизливо, читається на одному подиху.
 Роман «Кохана» був удостоєний Пулітцерівскої  премії (1988) , а згодом став головною підставою для присудження письменниці Нобелівської премії з літератури  (1993).
Моррісон, Тоні. Кохана [Текст]: роман / Т. Моррісон ; пер. укр. С. А. Орлова. – Х. : Вид – во «Ранок»: Фабула, 2017. – 368 с.
 
Зараз , я хочу представити чудові книги з Серії «Біографія століття».
Першою з них стане книга Анрі Гіделя, одного з відомих арт – критиків Франції  «Коко Шанель». Автор спирається на солідний фактичний матеріал:  інтерв’ю з сучасниками, документи, публікації, втім це не документальна оповідь, а добротний роман про Габріель Шанель, ту саму «Коко», чий вік практично нікому не відомий…
Гідель, Анрі. Коко Шанель [Текст]: роман / А. Гідель ; пер. з фр. О. Колесникова. – Х. : , Вид – во «Ранок»: Фабула, 2018. – 320 с.


Джошуа Рубінштейн , видатний американський фахівець з російських та євразійських досліджень, розповідає на основі практично невідомих або досі не введених у науковий обіг документів про складне переплетення інтриг, змов і політичних подій наприкінці 1952 –  на початку 1953 років, які панували  в колишньому СРСР. Письменник розкриває  задуми Берії, Маленкова, Хрущова та інших «соратників» вождя, наводить документальні  свідчення про смерть Сталіна, що радикально відрізняються від офіційної версії.
Рубінштейн, Джошуа. Останні дні Сталіна [Текст] / Д. Рубінштейн ; пер. с англ.  Д. Святенко. – Х. : Вид – во «Ранок»: Фабула, 2017. – 256 с.


Третя книга з серії «Біографія століття» - це твір лауреата
Пулітцерівської премії Девіда Гоффмана  «Шпигун на мільярд доларів».
В її основі  - кейс розсекречених документів ЦРУ, що маютьбезпосереднє відношення до долі Альфреда Толкачова, радянського фахівця у галузі радіоелектроніки, одного з найуспішніших шпигунів ХХ століття.  Завдяки цій людині США отримали повну інформацію про способи подолання радянських систем протиповітряної оборони, а отже – можливість домінувати у небі над Європою. Хвилююча, напружена розповідь відтворює справжню атмосферу епохи. Перед нами унікальний психологічний портрет людини, яка не змирилася з кривавими безчинствами радянської влади і знайшла власний спосіб звести з нею рахунки.

Гоффман, Девід Е. Шпигун на мільярд доларів [Текст] / Д. Гоффман ; пер. з англ.  І. Плясова. – Х. : Вид – во «Ранок»: Фабула, 2018. – 352 с.

У сучасному суспільстві майже щодня відбуваються суттєві зміни. А чи було так завжди? Чи можна якимось чином визначити, яке століття зазнало найбільших змін? Виявляється, що так. І це з блиском удалося чудовому англійському історику і письменнику Ієну Мортімеру, який ретельно, але водночас дуже цікаво описав і порівняв десять століть європейської історії.

Виявляється, це дуже важливо для нас: адже, знаючи своє минуле, людство зможе впевненіше спланувати майбутнє, яке може бути цілком щасливим.
 Мортімер, Ієн. Століття змін. Яке століття бачило найбільше змін і чому це важливо для нас [Текст]  / І. Мортімер  ; пер. з англ. Я. Машико. – Х. : Вид – во «Ранок»: Фабула, 2018. – 448 с.

       Одна з найбільш резонансних книжок кінця ХХ століття – «Велика шахівниця», автором  якої є відомий американський політолог Збігнев Бжезінський, й дотепер притягує читацьку увагу.
Куди рухаються у своїй міжнародній політиці найбільші держави світу? Якою може бути доля планети за того чи іншого перебігу подій? В цій книжці вагоме місце належить Україні, тому що нам випало жити в одному з «геополітичних опорних пунктів» світу. Читачі цього видання складуть власне уявлення про глибину і слушність міркувань політолога, що постають перед нами в компетентному українському перекладі.


Бжезінський, Збігнев. Велика шахівниця [Текст]  / З. Бжезінський; пер. з англ. О. Фешовець. – Х. : Вид – во «Ранок» : Фабула, 2018. – 288 с.


А зараз хочу познайомити з бестселером THE NEW  YORK TIMES та  AMAZON, з книжкою, яка розкриває всі таємниці виникнення Всесвіту -  «Великий замисел». ЇЇ автори  -  людина – легенда, науковець, відомий своїми дослідженнями в астрофізиці  -  Стівен Гокінг та володар   престижної премії РЕN,  геніальний учений Леонард  Млодінов. Спільно вони здійснили революційне відкриття, розробивши новітню теорію походження Всесвіту та життя. Книжка написана живою мовою й розрахована на широке коло читачів.
Гокінг, С. Великий замисел [Текст] / С. Гокінг, Л. Млодінов; пер. з англ. М, Климчука. – Х. : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2018. – 288 с.
 І остання книга, про яку я хочу розповісти  - це книга, яка допоможе читачам здійснити перший крок до здорового способу життя, стрункості.
ЇЇ автор Марі Карачина – учасниця світових марафонів, фітнес – тренер переконана, що біг – це значно більше аніж просто вид спорту. Це спосіб впорядкувати своє життя, загартувати дух та силу волі. Тож одягайте кросівки і neverstop!
Карачина, Марі. Never Stop [Текст] / М. Карачина ;  пер. з рос. С. Дворницького. – Львів : 
 Видавництво Старого Лева, 2018. – 224 с.





 Маргарита Каймакова, бібліограф 1 категорії відділу обслуговування Миргородської ЦРБ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.