понеділок, 11 грудня 2017 р.

Традиційні та інноваційні аспекти планування і звітності роботи бібліотек




 Сучасне життя вимагає від бібліотекаря впровадження у свою роботу все нових і нових форм бібліотечної роботи. Змінюється читач, а отже і бібліотека має змінитися, і відповідати вимогам часу. Пошуку нових видів бібліотечної роботи і був присвячений семінар-практикум працівників бібліотек Миргородської централізованої бібліотечної системи.

8 грудня в Миргородській центральній бібліотеці відбувся районний семінар-практикум на тему «Традиційні та інноваційні аспекти планування та звітності роботи бібліотек». Відкрила семінар начальник відділу культури і архіву Халдай Наталія Василівна, яка розповіла присутнім про високі досягнення в роботі бібліотек. Зі слів Наталії Василівни, децентралізація вимагає від бібліотеки бути не тільки бути культурним осередком села, а й активно долучатися до всіх аспектів життя громади.


Директор Миргородської ЦБС Бер’якіна Ніна Олександрівна поділилася з учасниками семінару враженнями від обласного семінару директорів ЦБС Полтавщини та ознайомила присутніх з основними напрямками роботи та завданнями на 2018 рік. 


Традиційно було відзначено найкращих бібліотекарів, які добре попрацювали над рекламою та іміджем своєї бібліотеки, а саме: Ганженко Наталію Іванівну (Біликівська бібліотека-філіал), Челембієнко Світлану Андріївну (Черкащанська бібліотека-філіал), Роменську Людмилу Борисівну (Єрківська бібліотека-філіал  та Демидко Любов Іванівну (Попівська бібліотека-філіал). Бібліотекар Зуївецької бібліотеки-філіалу, Ситник Людмила Григорівна, спільно із Зуївецькою загальноосвітньою школою здобула перемогу у ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу  «Моя країна». Проте, не зважаючи на всі успіхи і досягнення бібліотекарям ще є над чим працювати щоб досягти ще більших результатів у 2018 році.
Заступник директора по роботі з дітьми Зінченко Валентина Іванівна повідомила у яких конкурсах і проектах Миргородська ЦБС братиме участь у 2018 році. Валентина Іванівна запропонувала бібліотекарям використати бібліо-креатив своїх колег та запровадити у себе такі інновації, як листи у майбутнє «Тобі від тебе» , взяти участь у обласному конкурсі біблотечних фотоперегонів «Лапи, крила і хвости».


Провідний бібліотекар Солоха Ольга Леонідівна ознайомила бібліотекарів з постановою Кабінету Міністрів України від 22 березня 2017 року № 177 «Про припинення використання Бібліотечно-бібліографічної класифікації та впровадження Універсальної десяткової класифікації».

Провідний методист ЦРБ Попович Наталія Василівна зачитала бібліотекарям графік здачі текстових звітів та планів роботи на 2018 рік.


 Домашнім завданням бібліотекарів окрім текстових звітів буде: підготувати міні-проект «Модель сучасної сільської бібліотеки – це…»


Попович Наталія, провідний методист Миргородської центральної районної бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.