середу, 8 квітня 2015 р.

Вся Україна знає наших читачів




Сьогодні ми маємо нагоду розповісти про юний талант села Хомутець. Це – Анастасія Радченко, учениця 8 класу Хомутецької школи та активна читачка сільської бібліотеки. Любов до читання, любов до малювання, до танців та співу - все це поєдналося в цій тендітній дівчинці. Жоден конкурс, який проводився сільською бібліотекою чи будинком культури, не відбувався без її участі.  А в 2015 році про неї дізналася вся Україна.
А розпочалося все ще з дитячого садочка... Настя полюбляла співати і танцювати. Мабуть,  ці риси передалися від їй від батьків, адже тато, Вадим Вікторович, крім своєї основної роботи вчителя математики, - активний учасник художньої самодіяльності. Мама, Світлана Іванівна, - вчитель музичного мистецтва, пише пісні для донечки, яка із задоволенням їх виконує. Вона ж займається з Анастасією вокалом та грою на фортепіано.


Найперша пісня, яку заспівала Настя у 4 роки, -  пісня «Чепурушечка», потім з’явилися пісні «Україночка», «Марічка». Далі Анастасія почала виконувати пісні з репертуару Аліни Гросу, Яни Гурульової, Софії Тарасової, Злати Огнєвич, Тіни Кароль. Зараз у її репертуарі пісні Ані Лорак, Тіни Тьорне, Шер,  гурту Queen, Лорен, Діани Гаріпової  та інших.  
У 2013 році Анастасія вперше брала участь у Обласному фестивалі -  конкурсі мистецтв «Зірковий Час», де була нагороджена призом і Дипломом І ступеня. В 2014 році  на цьому ж таки обласному фестивалі -  конкурсі «Зірковий Час -2» вона співала на одній сцені із заслуженими артистами України Оленою Білоконь, Іриною Федишин та гуртом «Ave – Maria» і знову отримала перше місце в своїй віковій категорії . За виконання пісні з репертуару Тіни Кароль «Зелен клен» була нагороджена Дипломом І ступеня.


Щорічно Настя бере участь у обласному конкурсі «Квітограй», який проводиться в місті Миргороді.  В 2013  вона отримала гран - прі і почесний приз…



            Анастасію вже знає вся Україна, адже вона - учасниця Всеукраїнського конкурсу  «Голос - Діти», який нещодавно проходив у м. Києві і транслювався на каналі «1+1». Настя вразила журі, як писала газета «Село Полтавське», своїм унікальним співом і тим самим повернула до себе тренерів Потапа та Тіну Кароль… Вона виконала пісню з репертуару Квітки Цісик і Ніни Матвієнко «Ой, роде наш красний!».  Далі була участь у цікавому і грандіозному проекті. Анастасія дійшла до півфіналу і на батлах разом зі своїми суперниками по команді виконала пісню  «Три поради» (сл. Ю. Рибчинського, муз. І. Шамо).



Багато вражень залишилося на все життя. Це і нові друзі, і спів у професійний мікрофон на професійній студії під «живий оркестр» на великій сцені, море позитивних емоцій, підтримка рідних та наставника, аплодисменти глядачів,  перші шанувальники, інтерв’ю, зйомки, робота з професійними тренерами… Словом, всього й не назвеш! «Все, що я побачила і почула, з ким познайомилася – це перші кроки до моєї величезної мрії - співати на великій сцені,  стати професійною співачкою і  дарувати людям свої пісні», - так говорила Настя після проекту. Щоб досягти всього задуманого, на шляху чекає багато труднощів і перешкод. Та якщо музика живе в серці людини, то це назавжди!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.