середу, 14 лютого 2024 р.

Подарована палітра емоцій


Книги – один із найцінніших винаходів людства. Вони були джерелом знань, розваг і натхнення для багатьох поколінь. Книги дають можливість втекти від реальності, навчають новому та налагоджують зв’язок зі світом. Вони дають нам відповіді на

всі запитання, та виконують ще силу-силенну необхідних людині функцій. Цей факт є незаперечним. Наступний незаперечний факт – це великі проблеми в бібліотеках з новими надходженнями цих самих книг. Саме тому кожна подарована бібліотеці книга сприймається бібліотекарями з величезною вдячністю і кожна з них знаходить свого відданого читача.

У нашому місті багато добрих і чуйних людей. Протягом багатьох років наші читачі безкоштовно приносять в бібліотеку свої особисті книги. Дарують цілі зібрання творів, книги класиків і сучасних авторів.
  І приємно усвідомлювати, що таких дарувальників щороку стає дедалі більше. Люди вже знають про особливий для бібліотек день – день дарування книг - тому готуються до нього заздалегідь.

Проте є у нашої бібліотеки одна особлива дарувальниця, я б сказала унікальна. Книги бібліотеці вона дарує щомісяця, на постійній основі. І купує вона їх цілеспрямовано для бібліотеки за власний кошт, орієнтуючись на побажання бібліотеки, слідкуючи за книжковими новинками і вкладаючи в такий дар своє натхнення.

У середньовіччі вважалося, що людина, яка передала в монастир такий цінний дар, як книга, не тільки зберігає про себе пам'ять у нащадків, а й забезпечує порятунок своєї душі.

Що ж, можливо саме цим керується ця прекрасна пані, але щось мені підказує, що в неї зовсім інші цілі і мотиви. Можливо, це висока громадянська позиція або чітке усвідомлення нагальних потреб бібліотеки (якщо не я то хто?); може це щедрість душі чи дотичність до книжкової сфери, але, скоріше за все - це внутрішня необхідність робити, щось хороше у житті.

Сьогодні Публічна бібліотека ім. Д. Гурамішвілі Миргородської міської ради, щиро дякує чарівній пані, неймовірно добрій і чуйній людині, нашій колезі (бо бібліотекарів колишніх не буває), другові, талановитій поетесі – Маргариті Олійник-Локай за таке шляхетне і лицарське рішення взяти книжкове «шефство» над нашою бібліотекою. За 2023 рік та невеличкий «клаптик» 2024-го, в подарунок від Маргарити, бібліотека отримала вже понад 30 книг, що є справжнім скарбом та істинним святом для широкого читацького загалу. Це книги різної тематики, різного цільового спрямування, для різних вікових груп. Серед її книжкових подарунків історична, науково-популярна, художня література, а також видання по психології та з краєзнавства.

Нам сьогодні доводиться жити у надзвичайно бурхливому потоці різноманітних подій, іноді надзвичайних, у ситуаціях, коли мало позитивної інформації. І дуже часто читання - то радість, розрада, втіха, моральне задоволення. Адже захоплення

книгою для багатьох стало невід’ємною    частиною духовного життя.
 Тому люди, які, в такий нелегкий час, знаходять можливість дарувати книги, ділячись теплом своїх сердець, добротою, розумінням, любов’ю до читання, виконують неймовірно важливу місію – вони відстоюють право людей читати українською. 
Люба Маргариточко, ми безмежно вдячні Вам за ці безкорисливі дари і впевнені – вони стануть важливою частинкою фонду нашої бібліотеки, допоможуть у забезпеченні дозвіллєвого процесу, відродженні культури та духовному зростанні і обов’язково знайдуть свого читача.


 



Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.