середу, 12 липня 2023 р.

 СПІВПРАЦЯ З ПОЛТАВСЬКОЮ КОМАНДОЮ МІЖНАРОДНОЇ ГУМАНІТАРНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ INTERSOS

INTERSOS - інституція, яка з 1992 року надає медичну та соціальну допомогу цивільним особам, постраждалим від стихійних лих або військових конфліктів по всьому світу, тож має великий досвід надання медичної, психологічної та гуманітарної допомоги. А ще команда INTERSOS постійно проводить навчальні тренінги з різних тем та питань для соціальних працівників, психологів, педагогів, навчаючи українців  швидко реагувати на щоденні життєві виклики,  професійно діяти в екстрених ситуаціях, спілкуватися з людьми різного рівня стресу та надавати психологічну допомогу всім, хто її потребує.

11 липня в місті Полтава був організований черговий тренінг по роботі з людьми які мають інклюзію. Його відвідала і наша колега - бібліотекар Петрівцівської сільської бібліотеки – Кропивна Віталіна Олексіївна.

Тренінг включав в себе поради, як безпосередньо спеціалістам, які працюють з людьми з особливими потребами, так і пересічним громадянам при спілкуванні з цією групою людей.


Під час тренінгу обговорювали практичні аспекти при роботі з особливими дітьми, адаптацію людей з ООП у суспільному середовищі, надання допомоги у вирішенні оперативних проблем людям з інклюзією, захист людської гідності та благополуччя.

Говорили також про емоційну складову у спілкуванні з людьми з ООП, про те, як при спілкуванні не завдавати шкоди, не дискримінувати, підтримувати конфіденційність людей з інклюзією, а також про психосоціальну напругу для самих бенефіціарів. 


Тренінг тривав 1 день. Було багато корисної інформації, ефективних технік, цікавих практик, та вправ.

Надані на тренінгу знання – безцінні, які пані Віталіна звичайно ж буде застосовувати на практиці. 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.