середу, 17 травня 2023 р.

 

«День професійної критики та непрофесійних вихвалянь»

Коли збираються разом однодумці – це завжди приємно - бо

цікаво. Коли однодумці збираються, маючи для цього значущий привід – це подвійна удача – бо є з ким поговорити і є тема для обговорення. Якщо ж твої однодумці, до того ж – це твій улюблений колектив - вважай, що ти витягнув щасливий квиток, бо в цьому випадку є з ким і є про що…і поговорити, і обговорити і «порулити» нагальні питання, і просто файненько поспілкуватися.

Вчора, 16.05. 2023 року співпали всі три елементи цього пазлу. Кожна бібліотека Миргородської бібліотечної громади отримала фантастичний подарунок від відомої миргородської краєзнавиці та дослідниці, авторки багатьох відомих праць – Розсохи

Людмили Олександрівни. Вона презентувала бібліотекам свою фундаментальну роботу «Миргородський родовідник». Вже навіть сам цей факт – неабияка подія в житті кожної бібліотеки. Зустріти ж веселих, позитивних, розумних та гострослових, талановитих та кмітливих колежаночок, відчути себе частиною великої бібліотечної сім’ї, щиро радіти добрим новинам і просто потеревенити з цікавими людьми – то просто рідкісне явище нашого сьогодення.

Тож доки оформлювалися документи на подаровані книги,

бібліотекарі влаштували собі «День професійної критики та непрофесійних вихвалянь». (хоча, якщо чесно, було абсолютно навпаки: вихваляння  були професійними, а критика абсолютно аматорська).

 Ми мали трохи часу, тому встигли  поговорити і про те, що нас хвилює і про свою роботу і про перспективи розвитку бібліотек (як професіонали); пофантазували та помріяли про те, як святкуватимемо перемогу (це вже, як дівчатка), обміркували плани роботи поточного місяця, цікаві форми і теми майбутніх семінарів, нові виставки…і хто, як саджає огірки (теж, до речі, дуже потрібна інформація).

А вже тих бібліотечних лайфхаків… Можна методичку написати.

«Як зробити щось з нічого?», «Як і чим «задекорувати» недоліки будівлі?», «Як поповнити бібліотечний фонд, не залучаючи державні кошти?», «Що посадити на прибібліотечній клумбі, щоб «і дешево і сердито»?».

 Якщо ви думаєте, що ці питання не мають відповідей – то ви дуже помиляєтеся. Вони є!!! І ще й які креативні, неординарні і нетривіальні. Власне кажучи, як і кожна з нас (інші в бібліотеці не працюють).

Дві години очікування минули, мов мить. Ніхто, маючи вільний

час, не «майонув» по магазинам - бо, як я і говорила, було з ким і про що… А ще було весело і пізнавально.

А надалі дівчатка, забравши подаровані «скарби», розлетілися по бібліотеках виконувати свої професійні обов’язки. (і, мабуть, ще книгою хизувалися).

Сподіваюся з гарним настроєм.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.