середу, 10 травня 2023 р.

 Концерт «РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ» у  Єрківській сільській бібліотеці

8–9 травня Україна традиційно вшановує День пам’яті та примирення і День Перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні. У серці кожного українця жива пам'ять про мільйони мужніх і незламних людей - справжніх героїв, які стояли на фронтах, які підтримували тил та тримали лінію оборони, які вірили в перемогу. Бібліотеки Миргородської громади активно долучилися до організації та проведення низки заходів щоб віддати шану і повагу всім борцям проти нацизму, увічнити пам'ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів та депортацій.

Проте окремо хотілося б зупинитися на роботі Єрківської сільської бібліотеки, в якій 6.05 2023 за ініціативи бібліотекаря - Роменської Людмили Борисівни, клубу дозвілля «Єрківчанка» та гурту «Мелодія душі» відбувся благодійний концерт «Разом до перемоги», присвячений вшануванню пам’яті ветеранів Другої світової війни та якнайшвидшому припиненню нинішньої війни в Україні.  Чому концерт? Ну тому що людству потрібно за щось триматися за будь яких обставин та в будь якій ситуації, а пісня та музика – може бути саме тим джерелом, яке дозволяє оточуючим відчувати смак життя.

Відкриваючи захід, Людмила Борисівна звернулася до присутніх та наголосила на тому, що необхідно використовувати кожну можливість, щоб вголос робити заклик «За мир!».

Учасників та гостей заходу привітав також депутат
Миргородської міської ради - Данилевський Сергій Миколайович. У своєму виступі він подякував всім організаторам та учасникам концерту, зазначив важливість подібного роду заходів та висловив впевненість у найшвидшій перемозі України у цій жахливій війні.

До поздоровлень долучилася також Валентина Гречана – активна читачка Єрківської сільської бібліотеки та поціновувачка  української поезії, яка вітала зі святом всіх присутніх чудовим віршем. 

У концерті взяли участь Влада Куліш та Марія Горбань – юні учасниці студії сучасного танцю «ЮЛАЙТ» (керівник – Юлія Солодовник). Вони виконали запальний танок та підняли настрій всім гостям цього заходу.

Не залишалися осторонь і самі ініціатори та організатори дійства, заспівавши безліч і улюблених і нових пісень зі свого репертуару.

Неймовірно живе, зворушливе та нестандартне звучання

знайомих пісень у виконанні фольклорного ансамблю «Єрківчанка» (солісти: Ганна Байдіна, Тетяна Чоботаренко, Ганна Баришполець, Тамара Джунь, Ганна Ступка, Марія Канцібер, Ніна Крицька); 
натхненний та захопливий спів гурту  «Мелодія душі» (Валентина Баришполець, Ольга Канцібер, Наталя Любченко, Тетяна Роменська, Віталій Баришполець), а також зі смаком
підібрана музика - створювали невимушену атмосферу та не залишили нікого з присутніх байдужим. 
Завершився захід збором благодійних пожертв, які  склали суму в 17 тис. 500 грн. та були переказані на потреби ЗСУ.

Озвученням концерту опікувалися працівники Миргородського будинку культури за що їм від організаторів окрема дяка .

Підсумовуючи проведений захід бібліотекар щиро висловила вдячність всім і кожному, хто долучився до благодійного концерту на підтримку ЗСУ, бо разом ми - сильні, ми - непереможні, ми - незламні, ми - єдині!





Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.