середа, 5 травня 2021 р.

Подорож казковою Європою


    


   З 2003 року в третю суботу травня в Україні відзначається День Європи відповідно до Указу Президента України  № 339/2003 від 19 квітня 2003 року. Цей день став символом нового початку, вільного та успішного шляху, мирної співпраці між суверенними націями, що ґрунтується на спільних цінностях та спільних інтересах, миру, солідарності, демократії, добробуту людей, прагнення до європейського рівня життя, європейських цінностей і стандартів . Це свято нам вкотре нагадує, що Європа починається не за кордоном України, вона починається у серці кожного з нас. На День Європи ми шануємо наші спільні цінності, спільну історію, те, що найголовніше – наше спільне майбутнє! День Європи – це також хороша нагода більше дізнатися про унікальні культури Європи, багатовікову історію країн.

 У переддень свята у Шахворостівській  сільській бібліотеці , для дітей молодшого шкільного віку, представлена книжкова виставка «Подорож казковою Європою». Казки – улюблене читання дітей, бо вони допомагають навчити дитину розпізнавати добро і зло, дбайливо ставитися до природи, поважати старших, бути вірними друзями менших наших братів. На виставці представлені казки  європейських письменників, а також прапори країн Європи, за допомогою яких читач легко може дізнатися до якої країни належить та чи інша книжка. Виставка допоможе познайомити дітей  із тим, що ми живемо не просто в Україні, а в країні, яка є найбільшою державою Європи, яка повністю входить до її складу. Після закінчення карантину ми чекаємо своїх маленьких читачів у бібліотеці на побачення з  чудовими казками європейських авторів.

Користуючись нагодою хочу привітати  всіх з наступаючим днем Європи та побажати Чистого неба над головою, спокійного й радісного життя. Добра, миру, злагоди !  Живімо з Європою!

Наталія Шовкопляс, бібліотекар І категорії Шахворостівської сільської бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.