середу, 9 жовтня 2019 р.

Медіаграмотність – це важливо



         Три незабутніх дні, ми, працівники Миргородської центральної районної бібліотеки, провідний бібліотекар Людмила Ігольніцина і провідний бібліограф Маргарита Каймакова, провели в селі Копили, що під Полтавою. Тут, на спортивно-туристичній базі «Арена», 4,5 і 6 жовтня 2019 року ми отримували знання з медійної грамотності в Медіашколі «Бути медіаграмотним – сучасно!».
         Навчання відбувалося у рамках проекту «Підвищення медіаграмотності у Полтавській та Луганській області», який впроваджується Полтавською філією Суспільної служби України за підтримки Медійної програми України, яка фінансується Агенством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.
         Нас було 24 учасники з невеликих міст Полтавської та Луганської області. Це – журналісти, вчителі, бібліотекарі, студенти, молодіжні працівники. Ми вчилися аналізувати, оцінювати, перевіряти медійну інформацію, ідентифікувати медіа-маніпуляції, практично застосовувати критичне мислення; дізнавалися що таке фейки, фактчекинг і багато іншого. Заняття проводили досвідчені тренери з медійної грамотності Олена Бурім та Ірина Цеба.


 Вправи ми виконували як індивідуально, так і в групах. Динамічно, цікаво, креативно – так можна в трьох словах охарактеризувати все те, що мало місце під час тренінгу.

         Завдячуючи організаторам, зокрема керівнику проекту Ганні Киященко 


та голові центру культури та розвитку «Горизонт» Наталії  Кірячок, ми також ввечері зустрічалися в неформальній обстановці і брали участь у настільних іграх.
Тепла, доброзичлива атмосфера, яка панувала в Медіашколі, сприяла нашому професійному зростанню. Адже, бібліотечні фахівці поширюють інформацію серед людей і повинні бути компетентними у її відборі. Ми взяли з собою не лише багаж нових знань та вмінь, а й велике бажання ділитися ними зі своїми користувачами.



Людмила Ігольніцина, провідний бібліотекар
відділу обслуговування Миргородської ЦРБ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.