вівторок, 8 жовтня 2019 р.

Медіа грамотність = Успішність.



Після триденного навчання в Медіа школі "Бути медіа грамотним - сучасно", позитивним емоціям  просто немає меж. І я не можу ними не поділитися. Отже, все по - порядку. Нам, працівникам Миргородської центральної районної бібліотеки,а саме - мені і провідному бібліотекарю Людмилі Ігольніциній, пощастило  прийняти участь в реалізації проекту "Підвищення рівня медіаграмотності в Полтавській та Луганській областях".



 Цей проект впроваджується Полтавською філією Суспільної служби України за підтримки Медійної програми в Україні, яка фінансується Агентством США з Міжнародного розвитку і виконується міжнародною організацією INTERNEWS.
 Протягом  3 - х днів спортивно - туристична база "Арена" стала навчальною базою для майбутніх медіа волонтерів, завданням яких було отримати знання щодо орієнтування в інформаційному полі, отримати основний набір для виявлення фейків в медіа просторі, розширити критичне мислення, щодо сприйняття інформації.
Заняття проходили настільки цікаво і змістовно, що незважаючи на щоденну роботу протягом 8 годин - інтерес до подій не губився, а навпаки відбувалася зарядка позитивною,  творчою енергією.



 І все це завдяки нашим досвідченим тренерам - медіа педагогу, сертифікованому тренеру з медіа грамотності Олені Бурім та методисту з відділу Карлівської РДА Полтавської області медіа психологу Ірині Цебі. 


Велику вдячність хочеться висловити Голові організації в Суспільної служби України Ганні Киященко, під керівництвом якої проводилось наше навчання
 та голові центру культури та розвитку «Горизонт» Кірячок Наталії. По правді кажучи, не тільки навчання…


Завдяки нашим чудовим керівникам, я стала азартним гравцем… Вечори ми в чудовій кампанії проводили за іграми «Бути жінкою» та «Світ громад». Ці ігри, не тільки дуже цікаві, але і змушують задуматися про гендерні питання, а також про те, як стати громаді успішною в умовах децентралізації.



З медіа школи в свою валізу я забрала до дому солідний багаж знань і умінь щодо орієнтації в інформаційному просторі, якими я планую поділитися в громаді.
 Маргарита Каймакова, провідний бібліограф Миргородської ЦРБ.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.