пʼятницю, 11 травня 2018 р.

Світ врятований пам’ятає…



Ми знов прийдем до вічного вогню.
Рокам ніколи пам’яті не стерти.
Про тих, хто пережив страшну війну,
І тих, хто залишивсь в обіймах смерті.
9 травня 2018 року в селі Черевки відбувся мітинг-реквієм з нагоди Дня пам’яті  і примирення та Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
Ведуча урочистого мітингу, Анжела Коломієць , хвилюючими проникливими словами доносила до присутніх  священну пам’ять про героїв, що полягли на фронтах світової війни. Ми у вічному боргу перед тими, хто віддав своє життя в боротьбі за Перемогу, за обірвану війною юність, за зразки мужності, силу духу, самопожертву, яку вони виявили в боях за рідну землю…


Зі словами подяки до ветеранів Другої світової війни та із закликом до всіх присутніх пам’ятати про подвиг героїв минулої страшної війни звернувся сільський голова Юрій Нерода. Подякував учасників  АТО та ліквідаторів аварії на ЧАЕС за мужність і самовідданість, вірність обов’язку і стійкість духу. Адже ми повинні бути єдиним цілим в подоланні всіх негараздів, які випали на долю України.



Зачитав імена загиблих односельців у Другій світовій війни з Книги Вічної Слави. Згадав імена Героїв, наших земляків ,учасників АТО ,які віддали життя за Україну, її незалежність і цілісність - Володимира Гадлевського та Олександра Ковтуна.
Сільський голова побажав всім міцного здоров’я, довгих літ щасливого та мирного життя.
Хвилюючим та патріотичним був виступ волонтера-перевізника Геннадія Кудіна. Він подякував ветеранам Другої світової війни за їх подвиги на фронті і в тилу, за Велику Перемогу, висловив слова глибокої поваги на адресу справжніх патріотів, мужніх захисників, які нині обороняють нашу Вітчизну на Сході України.


Присутні вшанували пам’ять полеглих хвилиною мовчання, у їх честь пролунав військовий салют.


Діти декламували вірші воєнної тематики, завідуючий сільським клубом Володимир Соломаха виконав пісню «Спасибі Вам, фронтовики». На заході були присутні учні школи, вчителі, працівники сільської ради, учасники АТО, жителі та гості села.
Завершився мітинг покладанням квітів та вінків до пам’ятника загиблим воїнам у Другій світовій війні та до пам’ятного знаку загиблим учасникам АТО. 



Право покласти вінок було надано учасникам АТО - Головко Миколі та Шептун Анатолію.
На сільському кладовищі відбулося покладання вінків та квітів до оновленої Братської могили та до могил загиблих земляків в зоні АТО.


Вічна пам’ять та слава усім загиблим воїнам, які віддали своє життя за Батьківщину та її майбутнє! Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.

Анжела Коломієць, бібліотекар Черевківської сільської бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.