середу, 3 травня 2017 р.

Чорним лихом, чорним смутком в ніч квітневу став Чорнобиль




Тридцять один рік минув від тієї жахливої ночі з 25 на26 квітня 1986 року, коли о першій годині 23 хвилини над четвертим реактором Чорнобильської атомної електростанції нічну пітьму розірвало велике вогнище. Скільки років пройшло, але не дають спати людській совісті дзвони Чорнобиля. Все в них сплелося: тяжкий біль утрат, надія, що трагедія не повториться , щира вдячність героям, що грудьми стали на захист Життя , Віра у неодмінну перемогу людської Волі та Розуму.
З нагоди річниці Чорнобильської трагедії зібралися читачі Кибинської сільської бібліотеки на годину пам’яті  «Чорним лихом,чорним смутком в ніч квітневу став Чорнобиль». Завідуюча бібліотекою ,біля книжкової виставки «Чорнобиль не має терміну давності», нагадала присутнім про наслідки жахливої техногенної аварії, яка привела до радіоактивного опромінення величезної кількості людей.
З великою цікавістю діти прослухали розповідь очевидця тих подій, учасника ліквідації аварії на Чорнобильській АС Григорія Матвієнка 

Ліквідатор розповів про своє перебування в Чорнобильській зоні. Згадав і тих односельців ,які ,так само, як і він перебували в зоні відчуження: Матвієнко Володимира, Матвієнко Василя, Проскуру Михайла, Богатиренко Володимира, Шнипенка Сергія, Ребрика Віктора та своїх побратимів, що не дожили до цих днів: Василя Василенка, Олексія Ребрика, Миколу Марченка. Поділився чорнобилець і приємною новиною: в цьому році  Масич Петро, Проскура Михайло, Матвієнко Григорій   нагороджені медалями з нагоди 30-річчяЧорнобильської АЕС.
            Зустріч пройшла в теплій атмосфері. А діти в знак вдячності намалювали малюнки про чисте довкілля та ознайомилися з книгою, де зібрані дані про учасників Чорнобильської АЄС нашого району.
 Надія Глушко, завідувачка Кибинською сільською бібліотекою-філіалом

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.