середу, 28 січня 2015 р.

БЕЗКОШТОВНИЙ ІНТЕРНЕТ В СІЛЬСЬКІЙ БІБЛІОТЕЦІ.




На протязі багатьох століть книга була невичерпним  джерелом знань, основним засобом творчого та інтелектуального розвитку людини. Але пройшов час, змінився світ, виникли нові технології, Інтернет і комп’ютер стрімко увійшли в наш побут. Для того, щоб бути успішною, та крокувати  в ногу з часом, сучасна людина повинна швидко і вільно орієнтуватися в потоці великої кількості інформації, яку надає всесвітня мережа Інтернет. А тому новітні технології в бібліотеці – це вимога часу.
Завідуюча Великосорочинською сільською бібліотекою Дерев’янко Валентина  приймала участь у проекті Української бібліотечної асоціації «Бібліотека – громада: відкритий доступ» , за фінансової підтримки Фонду «Монсанто». Цей проект передбачав обладнання сільських бібліотек комп’ютерною та офісною технікою, поповнення бібліотечних фондів літературою, періодикою та іншими інформаційними ресурсами.  Загальною метою проекту було створення сучасних центрів суспільної активності заради розвитку місцевих громад та  спрямований на перетворення  сільських бібліотек на сучасні інформаційні центри.
 В результаті перемоги в цьому конкурсі бібліотека отримала комплект комп’ютерного обладнання та підключилась до мережі Інтернет. Відтепер жителі села мають змогу безкоштовно користуватися веб – ресурсами для пошуку роботи чи потрібних послуг, покупки товарів,  доступу до інформації органів влади та соціальних служб, надсилати і отримувати електронну пошту, обмінюватися фотографіями, спілкуватися у програмі «Скайп». Також, завдяки перемозі в цьому конкурсі, фонд бібліотеки поповнився новою літературою сучасних українських і зарубіжних авторів та отримав комплект річної підписки періодичних видань. Все це дало змогу якісно покращити роботу бібліотеки, привернути до неї увагу громадськості та жителів села, на вищому рівні проводити  обслуговування користувачів бібліотеки.
Бажаємо Дерев’янко Валентині творчих успіхів та нових перемог у конкурсах і проектах.
Валентина Міщенко, директор Великосорочинського будинку культури.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.