вівторок, 27 січня 2015 р.

Біль нашої пам'яті





У 2005 році Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію, згідно якої 27 січня увесь світ відзначає Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту.
           Цей день було обрано не випадково: саме 27 січня 1945 року було звільнено від фашистів найбільший з гітлерівських концтаборів, Освенцим, розташований в 70 кілометрах від Кракова. Всього у фашистських таборах смерті було знищено шість мільйонів євреїв і мільйони людей інших національностей.
              Голокост - це найбільший в історії злочин проти людяності. 
             Напередодні Міжнародного  дня пам'яті жертв Голокосту у Центральній районній  бібліотеці  була проведена  година -  роздум «Біль нашої пам'яті».  Учасникам був представлений документальний фільм, який розповідав про те, як мирне польське містечко Освенциім силами німецької влади перетворилося у фабрику смерті — Аушвіц-Біркенау, де загинуло 1,5 млн. людей.  У читальній залі бібліотеки оформлено відкритий  перегляд літератури  « Уроки Голокосту: мужність і співчуття" 

Такі заходи сприяють тому, щоб люди не забували про велику трагедію ХХ сторіччя і пам'ятали, особливо зараз, коли Україна переживає складну політичну ситуацію, що протистояння, зло, ненависть ніколи до добра не приводять.
            Хвилиною мовчання учасники бесіди-реквієму вшанували пам'ять мільйонів жертв
Голокосту.
              Пам'ять про Голокост необхідна нам, щоб наші діти, ніколи не були жертвами або байдужими спостерігачами проявів ворожнечі. Тепер, коли Голокост відходить у минуле, ви, нинішнє покоління, маєте продовжити естафету пам'яті і відстоювати гідність людини.

Тетяна Мостова, завідуюча відділом обслуговування центральної районної бібліотеки

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.