пʼятницю, 30 травня 2014 р.

Тарас Шевченко – нащадкам






            Ромоданівська селищна бібліотека включилась в проведення обласних Шевченківських читань «Кобзарева стежина», присвячених  200-річчю від дня народження Тараса Шевченка. В ході них заплановано провести ряд цікавих масових заходів для різних категорій користувачів бібліотеки.
            Зокрема, з метою розкриття величі українського поета, неперевершеного майстра слова бібліотека провела для користувачів-учнів 5-7 класів Ромоданівської селищної середньої школи літературну годину «Тарасовими стежками». У приміщенні, де проводився захід, увагу його учасників привернув відкритий перегляд літератури «Тарасові слова – то правда жива». На ньому діти мали можливість ознайомитися не лише з творами Великого Кобзаря, а і з літературою про його життєвий і творчий шлях.
            Зацікавила школярів також оформлена виставка дитячих малюнків «Вічний як народ». Яскраві творчі роботи для неї підготували учні місцевої школи: Сергій та Серафим Черкасці, Аліна Свинаренко, Віталій Деревянко, Сергій Данильченко, Володимир Даниленко, Наталія Крупська та Софія Малінич.
            Розпочала літературну годину  завідуюча селищною бібліотекою Ольга Шматко. З її розповіді школярі дізналися чимало нового і цікавого про життя і творчість Кобзаря. Гарним доповненням її виступу стали поетичні твори Тараса Шевченка, які прозвучали у виконанні учнів: «Катерина» (Наталія Крупська), «Наймичка» (Катерина Передерій), «Не женися на багатій» (Мельник Микита), «Заповіт» (Масенко Аліна), «Сон» (Бойко Діана), «Мені тринадцятий минало» (Бобах Юрій).
             Школярі швидко і вірно розгадали кросворд, присвячений творчості Великого Кобзаря.
            Рік Тараса Шевченка в Україні дає можливість кожному з нас ще раз усвідомити велич Кобзаря  не лише для українського народу, а й для всієї світової літератури та культури.
           


Ольга Шматко, завідуюча Ромоданівською селищною бібліотекою

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.