вівторок, 17 листопада 2020 р.

«Холодний подих згаслої свічі…»



 Саме під такою назвою в Миргородській центральній районній бібліотеці була організована виставка – перегляд, присвячена трагічним подіям, які відбувалися в Україні, насправді і не так давно, як здається. 



   Страшно уявити нам, сучасним українцям, що починаючи з 1922 року (1922 -1923 рік; 1932 – 1933рік; 1946– 1947 рік)  мільйони наших співвітчизників загинули у житниці Європи, на родючій, щедрій землі страшною голодною смертю. З мапи  України зникли цілі села. Не було родини, яка б не втратила внаслідок тих подій рідних чи близьких.


Серед представлених на виставці документів є і світовий бестселер англійського історика, письменниці Енн Епплбом «Червоний голод. Війна Сталіна проти України». В книзі висвітлюється історія Голоду 1932 – 1933 років, та події, що цьому передували. На основі архівних документів, щоденників, усних свідчень, мемуарів, авторка доводить, що штучний голод в радянської Україні та репресії проти Української інтелігенції на початку 1930 -х стали складовими єдиного наміру Сталіна та його поплічників.


Нам сучасним українцям треба не втрачати пам'ять про нащадків тоталітарного режиму, а для цього треба брати інформацію з надійних джерел! Тому запрошуємо вас, друзі, до Миргородської центральної районної бібліотеки!


 

Маргарита Каймакова, провідний бібліограф ЦРБ.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.