четвер, 20 лютого 2020 р.

Герої завжди поміж нас.



Під прапором нової України,
За кожен клапоть рідної землі,
За єдність Батьківщини,за родини,
За їх майбутнє полягли сини.
20 лютого Україна схиляє голови перед  героями, які загинули на  Майдані під час кривавих сутичок у Києві.
Шість років минуло від тих трагічних подій, які  ввірвалися  в  душі  і серця людей.
З метою вшанування подвигу  Героїв  Небесної Сотні,  Черевківська сільська бібліотека разом з сільським клубом,  провели годину пам’яті «Герої завжди поміж нас».

В цей день біля пам’ятного знаку загиблим воїнам АТО  бібліотекар разом з учнями відновили хронологію подій,що відбувалися на Майдані Незалежності в Києві у 2013 -2014 роках,і які переросли в страшну війну на сході України – на Донбасі. 
Символічно, як знак вічної пам’яті,присутні запалили поминальні лампадки, хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих Героїв Небесної Сотні та загиблих в зоні  АТО   воїнів – односельців: Володимира  Гадлевського  та Олександра Ковтуна.
За участю сільського голови Юрія Нероди  і працівників сільської ради   була здійснена хода на кладовище, де поклали квіти до могил Героїв  і вшанували полеглих земляків хвилиною мовчання.

Небесна Сотня вірила в майбутнє України, заплативши за це найбільшу ціну, на яку здатна людина – життя. Подвиг Героїв назавжди має закарбуватися в наших серцях ,стати прикладом любові до України і боротьби за правду і справедливість.

Анжела  Коломієць,бібліотекар  Черевківської  сільської  бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.