пʼятницю, 7 лютого 2020 р.

Нам є ким пишатися !!!




            У Миргородській центральній районній бібліотеці з 2014 року організовано патріотичну зону  "Вони загинули за Україну", на якому увічнена пам'ять героям з Міргородщини, які загинули захищаючи східні рубежі України в зоні АТО. На жаль, він продовжує поповнюватися новими фотографіями, за кожною з якої стоїть цілий всесвіт надій, недоспіваних пісень, мрій, яким ніколи не судилося вже збутися
. Сьогодні фотографія старшого сержанта Андрія Конопльова , якому Указом Президента України № 424/2018 від 12.12.2018 р. було присвоєно почесне звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» посмертно, була поміщена в наш куточок Слави.
Народився Герой України 29 квітня 1977 року в селі Новомихайлівка Тупсинського району, Полтавської області. Останні 10 років проживав в Пирятині. Загинув 23січня 2015 року в результаті прямого попадання танкового снаряда. Завдяки діям Андрія Конопльова, який заради збереження життя бойових побратимів пожертвував своїм життям, наступ противника було відбито, позиції утримано, а противнику нанесенно значних втрат, в тому числі у живій силі.
 Портрет Героя відразу викликав цікавість з боку наших юних відвідувачив. Життя Андрія Ковальова стало справжнім прикладом героїзму для молоді! 




Маргарита Каймакова , провідний бібліограф ЦРБ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.