середу, 24 жовтня 2018 р.

Нові книги завжди приємно!



                 

  Неабияке задоволення приносять нові книги, коли надходять в бібліотеку. Кожна нова книга – це завжди подія та нове знайомство. Нещодавно Біликівська сільська бібліотека – філіал поповнилася широким асортиментом книг. Це й сучасна художня, краєзнавча, дитяча література, мистецтво та суспільна література. Хочу познайомити своїх читачів з новими книгами.
Англійська мова – одна з найпоширеніших мов у світі. Майже для 350 мільйонів людей вона є рідною. Тому дуже добре хоча б трохи говорити нею. А розпочинати потрібно з найменшого віку. В книзі Анни Рібінг англійський словник у малюнках 

 
для дітей ви знайдете чимало слів, як звичайних так і дещо незвичайних. Для малечі це буде цікаво.
     Письменник Василь Шкляр написав збірку яскравих оповідань «Помста Баби Яги»
про перше входження дитини у складний світ людських взаємин. Про пізнання добра і зла, які тісно сусідують як у реальному житті, так і в чарівній казці.
Видання містить паралельний переклад оповідань англійською мовою, що неабияк прислужиться розумненьким дітлахам, котрі вивчають найуживанішу іноземну мову.
Елінор Портер знайомить своїх читачів з повістю про дівчинку з дивним ім’ям «Поліанна». Яскраві й живі образи героїв, драматичне розповідання, присмачене м’яким гумором, глибока людяність – усе це відразу поставило Поліанну в один ряд із кращими зразками світової дитячої літератури.
Завдяки книзі Вірченко Ольги «Їжачок Хитрячок про чарівний гачок» звичайнісінький гачок у руках юних рукодільниць легко перетвориться на чарівний, здатний творити справжні дива. Докладні інструкції та яскраві фотографії допоможуть зробити перші кроки у плетінні й виготовити кумедні іграшки, занурившись у казковий світ творчості.







А їжачок – хитрячок зробить процес навчання захоплюючим та веселим.
     До збірника казки народів світу ввійшли найпопулярніші «казки японського народу»,
в яких відображено його побут, звичаї, прагнення та ідеали. Буде цікаво.
     Хто любить мистецтво може ознайомитися з книгою  Неллі Топської – Зачарована квітами,
 в якій  розповідається про життя видатної художниці Катерини Білокур, котра своїми полотнами виспівала дивовижну красу України. Неймовірна краса натюрмортів, портретів, квітів знаходяться в одній книзі.
   В книзі Неллі Топської  «Батько українського театру»
розповідається про життя Марка Кропивницького – видатного драматурга і режисера, керівника й організатора театральних труп, композитора, музиканта, поета, актора. Його називають батьком українського театру шлях який є прикладом високого професіоналізму, громадянського подвигу і самовідданого служіння національному культурному відродженню.
     Станіслав Лем в книзі другій опублікує чотири романи. 
Науково – фантастичні «Едем», «Соляріс», «Повернення із зірок», «Непереможний». Які відкрили золотий вік у літературній творчості Лема. Саме тут ми бачимо руку сформованого письменника і мислителя.
    Леоніда Кононовича звикли вважати основоположником кримінального жанру в українській літературі, але його новий роман «Чигиринський сотник»
- щось зовсім інше. Це оповідь про козака, що немов зринув із надр стародавньої легенди, безтурботного мандрівника. Це по справжньому екстремальне читання, несподіваний і гострий погляд на наше минуле й «український мир».
     Книга Олега Сєнцова «Купіть книгу-вона смішна»
- це той випадок, коли назва твору цілком відповідає його змісту. Це дуже веселий, дуже смішний, дуже легкий для читання роман.
   «  # Я не боюсь сказати»
найвідвертіша книжка для підлітків. Настя Мельниченко,  вирішила написати книжку, в якій розповісти підліткам про те, як не допустити сексуальне насильство зі свого боку, а також як поводитися і до кого звертатися, коли насильство вже сталося.
     У повісті «Я, Шонік і Шпіцберген»,
а також у піснях 2006 – 2014 років Андрія Скрябіна, що увійшли до видання, як найкраще розкривається яскравий талант Кузими з його іскрометним гумором, тонким ліризмом, чіткою громадянською позицією.
    
Чи вистояла б Україна без мужності добровольчих батальйонів? Якою була роль добровольців під час найважливіших етапів битви України проти гібридного агресора? І що чекає на добробати у майбутньому? На ці питання вирішила відповісти група експертів і журналістів у книзі «Добровольчі батальйони».
   
 Цікаве знайомство з історією, географією, та культурою Полісся, Волині,  Криму, Галичини, Донбасу тепер можна прочитати і в нас. Літературно-художнє видання серія «Енциклопедія-Казка-Гра». У цих книгах зібрані казки та легенди, і водночас основна інформація про історію, культуру та життя в давні часи і до сьогодні.

Що нам відомо про Волинь? Старовинні замки, таємничі підземні лабіринти, зруйновані фортечні стіни, залишки мурів і легенди – легенди про князів та героїв, королів та лицарів, про сміливців та відчайдухів.

А що відомо про Крим? Сонце, море, гори. Маленькі містечка, пишні палаци, військова слава Севастополя й загадки античного Херсонесу, легенди  Бахчисараю та перекази Генуезької фортеці.

Чим відома Галичина? Львівські вулички, старовинні замки, кам’яні мури, князі й літописці, зелений шум Карпат і барвиста гуцульська вишивка, історії, скарби, таємниці.

  Що ми знаємо про Донбас? Промисловий район, багатство й бідність, шахта й терикони, чорне золото й чорні від вугільного пилу гірняки, біла сіль та білі посмішки донечан.

А ось і Полісся? Столітні дуби, тремтливі осики, шовковий мох та синє дзеркало озер, чаклуни-лісовики, квітка папороті, заховані в хащах замки, скити, скарби.
    Запрошуємо всіх бажаючих відвідати нашу бібліотеку та взяти для себе щось цікаве.
 
                    Наталія Ганженко ,бібліотекар Біликівської сільської бібліотеки- філіалу

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.